Organiseer een spa-dag met je bananenplant

Wellness-sfeer en smakelijk eten, wat wil je nog meer?
Geschatte leestijd: 2 minuten

Bananenplant vertoeft graag in de badkamer. Het is er lekker warm en vochtig, net als in de tropen. En meestal valt er gefilterd licht naar binnen, wat ook helemaal naar zijn zin is. In zo'n exotische ambiance is er verder niet zo gek veel meer nodig om een spa-dag in stijl in je eigen badkamer te houden. 

Bananenbodyscrub

Meng 1 rijpe banaan, 3 el kristalsuiker (of gemalen koffie) en 1 tl vanille-extract tot een dikke massa. Eerst even warm douchen, daarna scrubben en vervolgens lauwwarm afdouchen voor een heerlijk gladde en zachte huid. 

Bananensmoothie

Voor 2 glazen: meng in de blender 1 rijpe banaan met een 1-persoonspakje spinazie (diepvries), ½ glas (plantaardige) melk en 1 glas water, voor een powersmoothie waar je uren op door kunt. 

Bananenblad Mooiwatplantendoen

Bananenmasker

Pureer een rijpe banaan met een theelepel honing en sap van 1 citroen. Maak je gezicht goed schoon, breng het masker aan en laat het een kwartier zitten. Van de banaan wordt je huid zacht, de honing heeft een ontsmettende werking en het citroen helpt je poriën verkleinen. 

Bananenblad als bord

Wil je je spa-dag helemaal in stijl afmaken, dan kook je in bananenbladeren. Niet die van je eigen plant (dat zou zonde zijn!), maar die uit de diepvries van de toko. Het blad zelf is niet eetbaar, maar ontdooid kun je het gebruiken om bijvoorbeeld vis, kip groenten of vlees in te stomen, bakken of grillen én te serveren. Het eten blijft er heerlijk mals in en het geeft een licht nootachtige smaak af.

Bananenblad Mooiwatplantendoen