Ontdek 7 groene kerstcadeaus

Geef een goed humeur cadeau!

Mooi, praktisch, nuttig én gezond. Dat klinkt als de perfecte eigenschappen voor een kerstcadeau! En daarom hebben we 7 b(l)oeiende planten uitgezocht waar je deze kerst gegarandeerd punten mee scoort bij familie, vrienden, buren of jezelf. Lees verder en laat je inspireren!

plant als kerstcadeau | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Een plant als kerstcadeau

Planten zijn niet alleen mooi om te zien, ze dragen ook nog eens bij aan een gezonde lucht in huis, ze verbeteren onze mentale en fysieke gezondheid en zijn zelfs in staat om omgevingsgeluid te dempen. Kortom: een plant als (kerst)cadeau is een gegarandeerd succes!

Maar welke groene vriend geef je nu aan een goede vriend? En van welke bloeier gaat jouw (schoon)moeder stralen? De keuze voor je groene cadeau is natuurlijk heel persoonlijk, maar we helpen je graag op weg met de onderstaande 7 voorbeelden.

Amaryllis

Als er een plant perfect geschikt is om een kerstsfeer neer te zetten, dan is het amaryllis. Deze stijlvolle bloeier staat symbool voor betoverende schoonheid en wordt ook wel fonkelende ster genoemd. Al bij de eerste aanblik snap je waarom!  

Orchidee

Of je nu kiest voor de tijgerorchidee of cymbidium, iedere orchidee straalt op zijn eigen manier. Er zijn zoveel soorten dat er altijd wel een orchidee is die bij je geliefde past. De bloemblaadjes van orchideeën zijn als kunstwerkjes waar je naar kunt blijven kijken…

Blauwvaren

De blauwvaren heeft licht gekrulde bladeren met een blauwgrijze gloed. Zijn prachtige, chique uitstraling zorgt voor een extra feestelijke sfeer in ieder interieur. Bovendien heeft blauwvaren sterke luchtzuiverende kwaliteiten. Wie geef jij deze krachtpatser cadeau? 

Olifantsoor

Olifantsoor, ook wel Alocasia, is met zijn spectaculaire bladeren een echte blikvanger. Het is daarmee een perfect cadeau om een groen statement mee te maken. Deze plant is ook perfect geschikt voor een grotere ruimte die wel wat groene opvulling kan gebruiken. 

Croton

Croton, ook wel Codiaeum, voegt met zijn warme kleuren flink wat vrolijkheid en warmte toe op koude winterdagen. Croton staat symbool voor transformatie en is een perfect cadeau voor iemand die in een periode van verandering zit.

Bromelia

Temperamentvolle kleuren, flamboyante uitstraling: bromelia is een langbloeier die je in ruil voor een beetje licht en water trakteert op haar spectaculaire look. Wie verras jij met deze tropische schone? 

Calathea 

De kracht en de pracht van de Calathea zit ‘m in zijn bladeren. Ovale beauty’s in verschillende groentinten met af en toe een vleugje paars of roze. Denk streepjes, vlammende patronen of alleen een gekleurde rand. Kortom: een knallend kerstcadeau! 

kerstboom van planten | mooiwatplantendoen.nl

Een kerstboom van planten

Heb je al veel planten in huis en/of heb je zin om eens flink uit te pakken met groen? Verzamel dan veel planten en wat houten kistjes bij elkaar en creëer een kerstboom van planten. Als dat geen groene eyecatcher is! Na de feestdagen zet je de planten weer terug op hun plek, of deel je de planten uit aan je bezoek, als aandenken aan de feestdagen. 

Meer (kerst)inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor een groene kerst? Ontdek dan hoe je jouw tuintafel in no-time omtovert tot kerst- en seizoenstafel, ga aan de slag met een sfeervolle kaarsen- en stekjeshouder, of laat je inspireren door deze kleurrijke tafeldecoratie. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook

winterplanten kerst | mooiwatplantendoen.nl