Lavendel is Balkonplant van 2018

Je ruikt 'm voordat je 'm ziet

Soms is je neus sneller dan je oog. Dat geldt bijvoorbeeld voor lavendel: je ruikt 'm voordat je 'm ziet. En omdat je zintuigen én je balkon opknappen van deze paarse beauty, is lavendel verkozen tot Balkonplant van het Jaar 2018.

Lavendel is Balkonplant van het Jaar 2018 Mooiwatplantendoen.nl

Geurbuiltje voor je balkon

Lavendel barst bijna uit elkaar van de goede eigenschappen. Want niet alleen zijn verschijningsvorm en geur zijn uitmuntend, ook in de omgang heb je er een ideale gast aan. Hij kan tegen de warmte en tegen de wind, in kleine potten die je ophangt of in grotere bakken als een geurbuiltje voor je balkon. Dat geurbuiltje zorgt trouwens voor een kalmerende werking, waardoor je voortaan nog relaxter buiten zit. En helemaal zorgeloos: volgend jaar bloeit 'ie weer!
 

Balkonplant van het Jaar-verkiezing

'Balkonplant van het Jaar’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Elk jaar kiest een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, op verzoek van het Bloemenbureau uit vijf kandidaten de balkonplant die het meest tot de verbeelding spreekt. Voor 2018 is dat lavendel, omdat iedereen blij wordt van meer groen, meer kleur en meer geur, zeker op grote hoogte.