Jungle Fever: Bromelia is opeens overal!

Lamp, levend schilderij én swingende woonplant
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zin om mee te doen met de oerwoudtrend? Met Bromelia creëer je snel en makkelijk dat typisch tropische gevoel, zonder dat je je hele huis overhoop hoeft te halen. 

De jungalow-stijl suggereert dat je de keuken alleen met een machete kunt bereiken vanuit de woonkamer. Dat kán natuurlijk, maar de nieuwste versie van 'de tropen bij je thuis' is toch iets gestroomlijnder. Ideale elementen zijn bromelia's die met hun vrolijke kleuren en prachtige vormen de Factor Exotisch hebben. Maar je hoeft er niet meteen een hele muur mee vol te hangen, het gaat tegenwoordig meer om jungle-accenten. Zoals in deze roomdivider: door hier en daar een plankje te verwijderen, hebben je bromelia's de ruimte en heb je toch het jungalow-effect, maar dan lichter en transparanter. Ter inspiratie nog wat meer voorbeelden van een beetje beheersbare jungle à la bromelia. 

Tillandsiabehang 

Eén element met Bromelia – bank, wandkleed, behang – kan al een kleurrijk statement maken. Waarbij verder niet zoveel nodig is, al is een mooie Vriesea of Guzmania vaak wel een prachtige finishing touch.   

Jungle Fever: Bromelia is opeens overal! Mooiwatplantendoen.nl

Alles onder controle 

Bromelia in een lijst maakt optimaal gebruik van de bijzondere eigenschappen van deze unieke planten die niet per se een kluit nodig hebben. Af en toe met de plantenspuit verwennen en ze kunnen er weer tegen. Op deze manier heeft Tillandsia veel impact, zonder dat het overweldigend wordt. 

Guzmanialamp

Deze lamp heeft de vorm van een Guzmania: glazen schutbladeren, metalen bladeren met een bronsfinish, werkt op zonne-energie. Vooral bedoeld voor de tuin, maar als je het oplaadscherm goed laat bijtanken in daglicht (bijvoorbeeld in de vensterbank) kun je hem ook binnen gebruiken. Staat heel grappig tussen een paar echte bromelia's in én past weer goed in de trend dat alle materialen gelijk zijn