Indoor planten-picknick: flirterige liefde

Vier Valentijn met je flirt
Geschatte leestijd: 3 minuten

Een luchtige, flirterige en ongedwongen sfeer. Dat is wat je wilt neerzetten op een (eerste) date. En wat is er nou leuker dan samen genieten van een hapje en drankje, op een plek waar jij je op je gemak voelt? Met deze indoor planten-picknick zorg je voor een ontspannen en onvergetelijke date.

indoor plantenpicknick flirty
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Plantenmatch voor prille liefde

Denk je aan een eerste date of prille liefde, dan denk je aan een nieuw begin. Aan iets dat tot bloei komt. En wat symboliseert die beginnende liefde nu beter dan een bol-op-pot? Na even geduld te hebben komen de bloemen (net als jouw liefde?) tot bloei. De vrolijke kleuren van bijvoorbeeld de tulp en hyacint helpen je een handje.

Nog zo’n perfecte plantenmatch is Primula. Deze vroegbloeier staat symbool voor een nieuw begin, groei en hoop. Varen symboliseert jouw oprechtheid en Fittonia is een plant die, net als de liefde, snel kan groeien. Deze elegante plant heeft blaadjes met opvallende, rode nerven. Perfect voor het creëren van een warme en romantische sfeer! Ook klaverzuring, ofwel Oxalis, scoort punten op jouw (eerste) date. En wist je dat de bloemen en stengels van deze klaver eetbaar zijn?* Verwerk ze bijvoorbeeld in een salade of amuse!

Volg je hart

Voel je de kriebels al opborrelen en kun je niet wachten om jouw date te verrassen met een indoor planten-picknick? Dat snappen we! Laat je inspireren door ons voorbeeld en onderstaand boodschappenlijstje, maar volg vooral je eigen hart en gebruik je eigen creativiteit. Jij weet tenslotte het beste hoe je jouw crush aan de haak slaat!

Dit heb je nodig

  • Planten die jouw liefde symboliseren, zoals tulpenbollen, hyacintenbollen, Fittonia, Primula, varen, blauwvaren en klaverzuring.
  • (Picknick)kleed
  • Kussens
  • Hapjes en drankjes
  • Servies en bestek (tip: gebruik een plankje om het eten op te serveren)
  • Waxinelichtjes 
  • Eventueel: een tentdoek en lampjes voor een extra cosy gevoel
  • Eventueel: een groen liefdesboeket om cadeau te geven aan je date
  • Eventueel: muziek. Laat je date kennismaken met jouw favoriete playlist 

Stylingtips voor jouw planten-picknick

Liefde gaat door de maag. Dus om het hart van jouw date te veroveren maak je natuurlijk jouw lekkerste drankje en duik je de keuken in voor deze heerlijke pancakes met primula. Wil je nog meer van jezelf laten zien, ruiken en horen? Laat je date dan meegenieten van jouw zelfgemaakte geurstokjes en je favoriete playlist. Mag het allemaal nog wat knusser? Verras je date dan, net als in ons voorbeeld, met een picknick in een (zelfgemaakte) tent, voorzien van lampjes.

Meer (planten)liefde

Heb jij een planten-picknick georganiseerd voor jouw crush? We zijn benieuwd! Deel jouw planten-picknick met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Benieuwd naar de andere settings voor een indoor planten-picknick? Bekijk dan die van vertrouwde liefde, passionele liefde, onvoorwaardelijke liefde en vriendschappelijke liefde.

* Nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een tuinplant of (snij)bloem, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die speciaal geteeld zijn voor consumptie.

planten flirty