‘Goedemiddag, heeft u voor mij een Condoomplant?’

Pikante plantennamen om even bij stil te staan
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is even slikken, bij de bloemist zonder blozen vragen om een Clitoria of een Condoomplant. Toch is er niets mis mee, want ze heten écht zo. Een korte introductie in Botanica Erotica. 

Open en bloot, en schaamteloos bovendien 

Clitoria ternatea, in Nederland bekend als de Kittelbloem, is een kruidachtige blauwpaarse schoonheid die sprekend lijkt op een vagina met clitoris. In Ayurveda (een hindoeïstische gezondheidsleer uit India) staat ze bekend als een kruidje dat goed is voor het zenuwstelsel. Mademoiselle is voor een plant een vlotte: in zes weken tijd van zaadje naar bloeiorgasme. In Azië groeit ze in het wild en loopt iedereen en zonder blikken of blozen langs deze spannende nudiste. 
Pikante plantennamen mooiwatplantendoen.nl

Niet alleen erotisch, maar ook nog ronduit kinky 

Onweerstaanbaar voor de liefhebbers van ‘een tikje anders, maar wel lekker’. De naam betekent ‘gigantische misvormde penis’ en tijdens de bloei ruikt ie ook nog eens naar een rottend kadaver. We hebben het hier over de Amorphophallus titanum (reuzenaronskelk), op Sumatra ook bekend als Titan arum. Geen wonder dat de opwinding in hortussen wereldwijd enorm is, als er eens eentje een erectie krijgt, euh, bloeit. 
Pikante plantennamen mooiwatplantendoen.nl

Maar je mag ‘m ook gewoon Randy Andy noemen 

Het is echt iets om een gesprek mee op gang te brengen: Ceropegia ampliata, beter bekend als het Horny Wonder of de condoomplant. Eén en al knokige stengels met daaraan opmerkelijk… fallische bloemen. Mijnheer komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is nogal, euh, zwaar geschapen, zodat een hangmand nog de beste optie is.
Pikante plantennamen mooiwatplantendoen.nl

 

De Tepelcactus wil geen ongewenste intimiteiten 

Officieel heet ze Mammillaria en het is geen al te aaibaar type. Eerder een tikje prikkelbare Mexicaanse. Maar wel erg mooi: groengrijs met wulpse bollen in een mooie B-cup, waarop een rondje bloemetjes groeit, in de vorm van een tepel. Zo goed als onderhoudsvrij, echt een type voor mensen die totaal geen groene vingers hebben. 
Pikante plantennamen mooiwatplantendoen.nl

 

In de volksmond: Vagina Bulbo 

Bulbophyllum vaginatum wordt in Maleisië meestal olijk afgekort tot de poesplant. Deels omdat haar sprieten een beetje op steil schaamhaar lijken en deels omdat ze ook wel wat weghebben van de snorharen van een kat. Elders staat ze bekend als Vagina Bulbo, wat een hoog Lord of the Rings gehalte heeft (we hebben het over jou, Bilbo Baggins!).
Pikante plantennamen mooiwatplantendoen.nl