Liefdesbrieven die geuren en je hart kleuren

Romantiek uit de oude doosch
Geschatte leestijd: 2 minuten

Waar is toch de tijd gebleven van penvriendinnen overhouden na twee weken plezier op een Franse camping, brieven schrijven voor oma die aan de andere kant van het land woont en openhartige liefdesverklaringen aan de leukste van de klas?

Liefdesbrief met eucalyptus Mooiwatplantendoen.nl

Rituelen van vroeger

Het uitkiezen van het mooiste briefpapier, de aanzet van de eerste krulletters en de finishing touch met een spraytje van je favoriete parfum. Je zou uit heimwee direct je vulpen van zolder halen. Gelukkig is er Valentijnsdag. Een beter excuus voor een nostalgisch moment vol tierelantijntjes, getut en zoetsappig gedoe is er niet. Maar dan wel met een eigentijdse update vol bloem- en plantelementen. 

Zeg het met planten

De boodschap komt nog lekkerder over op een mooi papiertje. Maak gebruik van ons downloadable briefpapier met een tekening van bloemen of planten. Ook mooi voor alledaagse boodschappenlijstjes en to do lijstjes. Uitgeprint? Klim in je pen en stort je hart uit over het papier. 


Klik op deze link om het briefpapier te downloaden:


Geuren die je meevoeren

De neus is een van de sterkere zintuigen. Een geur kan je vervoeren naar de fijnste herinneringen, maar kan ook emoties oproepen. Denk maar eens aan de trui van je schatje of versgebakken koekjes. Heb jij een herkenbaar parfum? Een geur die je altijd bij je draagt en als een wolkje om je heen hangt? Het liefst iets botanisch natuurlijk. Even geen inspiratie? Ruik eens aan Figuier van Diptyque, Wood van Dsquared² en Baudelaire van Byredo. 

Om het af te maken

Tijd om de liefdesbrief te posten. Maar wacht! Geheel in lijn met deze over-de-top-dag voegen we nog wat groens toe aan de envelop. Een paar eucalyptusblaadjes bijvoorbeeld, of een takje lavendel. Envelop dicht, postzegel plakken en posten maar. 

Post-posttraumatische stress

Je hoeft heus niet bij de brievenbus op antwoord te wachten. We leven in 2021, grote kans dat jouw liefdesbrief een antwoord krijgt via digitale weg. Of de deurbel gaat en jij hebt je voor niets opgevreten. Of heel misschien, een paar dagen later, vind je een mysterieuze envelop bij je post. Tijdens het openen herken je zijn geur en in mooie typografie staan daar de woorden waar je op hoopte. “Ik ook van jou!”