Liefdesbrieven die geuren en je hart kleuren

Romantiek uit de oude doosch

Waar is toch de tijd gebleven van penvriendinnen die je aan de camping in Frankrijk hebt overgehouden, gezellige brieven schrijven voor je oma aan de andere kant van het land en openhartige liefdesverklaringen aan de leukste van de klas?

Liefdesbrief met eucalyptus Mooiwatplantendoen.nl

Rituelen van vroeger

Het uitkiezen van het mooiste briefpapier, de aanzet van de eerste krulletters en de finishing touch met een spraytje van je favoriete parfum. Je zou uit heimwee direct je vulpen van zolder halen. Gelukkig is daar Valentijnsdag. Een beter excuus voor een nostalgisch moment vol tierelantijntjes, getut en zoetsappig gedoe is er niet. Maar dan wel met een eigentijdse update vol bloem- en plantelementen. 

Zeg het met planten

De boodschap komt nog lekkerder over op een mooi papiertje. Maak gebruik van ons downloadable briefpapier met een geïllustreerde tekening van bloemen of planten. Ook mooi voor alledaagse boodschappenlijstjes en to do lijstjes. Uitgeprint? Klim in je pen en stort je hart uit over het papier. 

Druk op deze link om 'm in PDF te downloaden:

 

PDF-pictogram Botanisch briefpapier


Geuren die je meevoeren

De neus is een van de sterkere zintuigen. Een geur kan je vervoeren naar de fijnste herinneringen, maar kan ook emoties oproepen. Denk maar eens aan de trui van je schatje of versgebakken koekjes. Heb jij een herkenbaar parfum? Een geur die je altijd bij je draagt en als een wolkje om je heen hangt? Het liefst iets botanisch natuurlijk. Even geen inspiratie? Ruik eens aan Figuier van Diptyque, Wood van Dsquared² en Baudelaire van Byredo. 

Om het af te maken

Tijd om de liefdesbrief te posten. Maar wacht! Geheel in lijn met deze over-de-top-dag voegen we nog wat bloemblaadjes of wat groens toe aan de envelop. Dat kunnen rozenblaadjes of een takje lavendel zijn, maar net zo goed ook de symbolische blaadjes van de Alstroemeria of een kleurig takje winterheide. Envelop dicht, postzegel plakken en posten maar. 

Post-posttraumatische stress

Je hoeft heus niet bij de brievenbus te wachten op antwoord. Dat is niet alleen doelloos, maar resulteert alleen maar in post-posttraumatische stress. We leven in 2019, grote kans dat jouw liefdesbrief een antwoord krijgt via de digitale wegen. Of de deurbel gaat spontaan, en heb jij je voor niets opgevreten. Of heel misschien, een paar dagen later, vind je een mysterieuze envelop bij je post. Tijdens het openen herken je zijn geur en in mooie typografie staan daar de woorden waar je op hoopte. “Ik ook van jou!”