Herfsttrend 2015: een kleurrijke tuin

Zo kom je happy de herfst door

Vrolijk nazomeren doe je door uitgebreid te spelen met de kleuren van het seizoen. Niks geen vallende blaadjes blues, maar genieten van de laatste weken met mooi weer. Het is nog heerlijk om buiten te zijn en het daar zo mooi mogelijk te maken.

Laat je kleuren knallen

Als je niet iemand bent die zich strak aan de tuinkalender houdt, is de happy herfsttuin echt iets voor jou. In plaats van op te ruimen, zet je alles waar nog leven en bloemen inzit bij elkaar voor een mooi tableau. Voor je het weet heb je een prachtige hoek gemaakt met bijvoorbeeld najaarsviolen, struikheide en kleurige bolchrysanten, om nog lang plezier van te hebben. Bij deze stijl hoef je je niet te houden aan kleurwetten, heidepaars mag lekker knallen naast bessenrood. Leef je uit met bijvoorbeeld vrolijke vogelhuisjes, potten met strepen en stippen en zet gerust een paar mooie takken in een kindergieter.

Herfsttrend 2015: een kleurrijke tuin Mooiwatplantendoen.nl

Vrolijk en speels

Bij deze stijl hoort ook vol goede moed en optimisme kijken naar het veranderende klimaat. Durf het gerust aan om ook nu nog wat te planten. Kan best, zolang het niet vriest, groeit en bloeit er nog van alles. Zoals bijvoorbeeld parelbes en aster. Zaaien kan ook. Zo groeien de pompoenpitten uit je herfstsoep vlot als je ze in de aarde zet en zorgen zo voor nieuw groen. Verder kun je je uitleven met de prachtige kleuren van de herfst, bijvoorbeeld door planten op kleur bij elkaar te zetten. Ook kun je je alvast indekken voor de winter door wat evergreens te verzamelen. Zo heb je altijd groen uitzicht en je kunt er van alles inhangen om ze op te vrolijken, zoals zelfgemaakte vetbollen met dennenappels.

De kleuren

Hieronder vind je de meest voorkomende kleuren om deze trend in de tuin of op je balkon te creëren. Je ziet er het bruin, oranje en goud in terug die echt bij de herfst horen, maar ook groen en roze, die eveneens veel voorkomen en het weer net even anders maken. Als je binnen deze kleurkaart tinten met elkaar combineert, kan het eigenlijk niet misgaan. De kleuren zijn voorzien van een basis verfcodering waarin je de desbetreffende kleur bij elke verfspeciaalzaak kunt laten mengen.

Herfsttrend 2015: een kleurrijke tuin Mooiwatplantendoen.nl