Groen uitje

Ontdek de mooiste groenparadijsjes tijdens de Nationale tuinweek
Geschatte leestijd: 2 minuten

Tuinieren is hot. In de stad ontstaan op braakliggende terreinen, buurtmoestuinen. We vroeten samen in de aarde, creëren een urban jungle op ons balkon en willen ons meer verbonden voelen met Moeder Natuur. Tijdens de Nationale tuinweek kun je de kunst afkijken bij tuineigenaren met jaloersmakende tuinen die al vanaf oudsher beschikken over groene vingers. Niks leuker dan lekker bij een ander over de heg kijken.

To do
Bezoek jij de plantjesdag in Leidschendam of ga je op avondexcursie naar de Dinkeltuin? Wordt groente- en kruidenbewust of volg een workshop 'compost maken'. Pluk verse bloemen in de pluktuin en kijk je ogen uit in de mooiste tuinen van Nederland. Tijdens de Nationale Tuinweek ontdek je tijdens het Open Tuinen Weekend op 15 en 16 juni 2019 de mooiste groenparadijsjes. Een selectie van kleine en grote siertuinen is dan open voor publiek. Op de website van groei & bloei kun je alle activiteiten en de deelnemende tuinen vinden.

Iedere tuin een levende tuin
Het thema van de Nationale Tuinweek is ‘de levende tuin’. In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Een levende tuin is een mooie, natuurlijke tuin met veel ruimte voor planten en dieren. Alle levende tuinen samen maken steden en dorpen veel aantrekkelijker voor mens en dier! Oftewel dag tegels, hallo groen!

MEER WETEN?
Wil je meer informatie over het programma? Kijk dan op de site van De Levende Tuin.
Behoefte aan tips om jouw versteende tuin om te toveren in een groene walhalla of wil je meer weten over tuinplanten? Op het Tuinplanten-deel van deze site vind je het.