Stel je hart open voor de prachtige garden cyclaam

Maak van je terras of balkon een tweede huiskamer
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noem het een multitasker onder de kamerplanten: de cyclaam brengt instant voorjaar in huis, bloeit je vrolijk tegemoet en kan nu lekker naar buiten waar die de nazomer in je tuin of op je balkon kan stralen. 

Patiocyclaam Mooiwatplantendoen.nl

Vormen en kleuren garden cyclaam 

Wat meteen opvalt, zijn de kleuren van Cyclaam (officieel: Cyclamen). Die kunnen bescheiden en ingetogen zijn, maar ook felrood, shocking pink en diep paars. Dat maakt het vrolijke, opvallende planten die verkrijgbaar zijn van maatje XL tot XS, zodat er op elke plek, hoe klein ook, een cyclaam kan staan. De bloemen van deze plant kunnen glad zijn, maar ook vrolijke franjes hebben, en groeien met het hartje naar beneden en de blaadjes naar boven. Daaronder wemelt het van de groene blaadjes in een volle rozet. Ze zijn hartvormig en soms mooi zilvergrijs getekend. Sommige soorten Cyclaam hebben een heerlijke lichte geur.

Gewoon van binnen naar buiten recyclen: Cyclaam

Cyclaam is een exentrieke woonplant. Binnen een dramaqueen die met lauwe voetbadjes moet worden gereanimeerd als ze meent te weinig aandacht te krijgen. Maar buiten een bikkel die zonder morren alle seizoenen verdraagt, mits de temperatuur niet te ver onder nul zakt. Dus, ga voor de garden cyclaam, geniet eerst binnen van haar kuren en ontdek eenmaal buiten dat je een zo goed als onderhoudsvrije groene vriendin aan hebt.

Tip: Zet meerdere cyclamen samen in een grote schaal. Ga mono (één kleur) voor een wat rustiger effect of speel met het rijke kleurenpallet wat de cyclaam biedt - je wordt er vrolijk van!