Laat Cyclaam je lachspieren kietelen!

Een plant die je mondhoeken omhoog tovert

Het hartje groeit ondersteboven, de bloemblaadjes omhoog. En de kleuren zijn zo borderline kitschy dat je er vanzelf om moet lachen. Cyclaam is precies wat je nodig hebt om deze donkere dagen op te vrolijken. 

Cyclaam in huis Mooiwatplantendoen.nl

Cyclaam is een one-of-a-kind woonplant. Dwarsliggende bloemen, romantisch zieltje met hartvormige blaadjes en verkrijgbaar in de felste kleuren die de natuur bedenken kan. Randje plastic fantastic, maar dan echt. Flamboyante Cyclaam is ook nog eens een dramaqueen van jewelste, die theatraal gaat hangen als er even gebadderd moet worden. En dat maakt het een perfecte woonplant om de vallende-blaadjes-blues mee te verdrijven. Combineer ze met humor: knalkleuren met pastels in grappige dierenpotten, voor een beetje vrolijke gekte waar je je lichter en opgewekter van gaat voelen. 

Lachen is gezond 

Wat naast Cyclaam ook helpt tegen de korte dagen is zorgen voor veel licht om je heen: witte muren, heldere ledlampen, eventueel met een vrolijk kleurtje. Overdag een eindje buiten lopen helpt ook, net als vrolijke films en series kijken. Lachen is een complete workout waar zeventien spieren in je lichaam aan mee doen. Het maakt je aantrekkelijker en het maakt je rustiger, omdat lachen natuurlijke stresshormonen als adrenaline en cortisol verminderd. Bovendien maakt het gezonder doordat het de bloeddruk verlaagt en het immuunsysteem op scherp zet. Bij een lachbui worden witte bloedlichaampjes geactiveerd die virussen, bacteriën en parasieten aanpakken. Spring dus vooral uit de band met je cyclamen, je kunt er alleen maar beter van worden.