Groentrend: Cyclaam met een knipoog

Visuele grappen laten je planten extra schitteren
Geschatte leestijd: 2 minuten

Soms heb je een uitlaatklep nodig. Vind het in huis en gooi alle stylingregels even overboord. Het is tijd 100% plezier gaat. En geen plant die zo in is voor een geintje als Cyclaam! 

In je nopjes 

Wat nou donkere dagen? Frivool mag het zijn, met veel kleur om een sfeer van luchthartigheid te creëren. En zo'n visuele grap kost weinig moeite. Beplak zowel de pot als de mooie cyclaam met oranje stickers. Door de stippen door te laten lopen, lijken ze er los op te liggen. De groene blaadjes zijn stevig, die kunnen zo'n stip best hebben. Hoe zit het nou? Inderdaad, je blijft er naar kijken!


Pflanzentrend Alpenveilchen-Deko – Pflanzenfreude.de
Kleurenkakofonie 

Roomdivider of roomverbinder? In dit klimrek komen je cyclamen prachtig tot hun recht. En met de pompons knipoog je naar de stippen die elders terugkomen. De kunst is het lef te hebben om het niet precies op kleur te houden. Het mag een beetje botsen, wat je wilt bereiken is het maken van een eyecatcher. Ruimte over? Check dan even deze cyclaaminstallatie


Cartooncyclamen

Beplak karton met vrolijk papier. Knip er potvormen uit en omlijn die met een dikke viltstift. De 2D-potten ogen helemaal des Warhol’s. Hallo, vrolijke kunst met een knipoog.  Een opvallend rijtje cyclamen die zo uit een stripboek lijken te komen. Zo vestig je nóg meer aandacht op je mooie planten!