Erop uit voor plantfanaten

Voor een rugzak vol groene herinneringen

Grote kans dat je deze zomer ook wat extra tijd vrij hebt. Je kunt dan natuurlijk heerlijk op vakantie gaan, maar er is evengoed veel te doen in de buurt. We hebben een paar leuke tips voor uitjes voor plantfanaten. 

Erop uit voor plantfanaten in de zomer Mooiwatplantendoen.nl

Tentoonstelling: Diep in het bos

Neem de kinderen mee naar Rotterdam voor de tentoonstelling Diep in het bos van Villa Zebra. Een aantal kunstenaars daagt je uit met spannende en interactieve kunstinstallaties. Zo kun je meebouwen aan het groeiende kunstwerk van Katrijn Verstegen, opgaan in de enorme tekeningen van Anouk Griffioen en kom je het laboratorium van Toine Klaassen tegen.

Verborgen tuinen

Op 10 en 11 juni krijg je de unieke kans om de tuinen van een kleine 100 Rotterdammers te bezoeken en de allermooiste en groenste kant van Rotterdam te ontdekken. Groeninspiratie gegarandeerd!

Wandelroutes natuurmonumenten

Er zijn tal van wandelroutes in Nederland die de mooiste bomen, planten en bloemen etaleren. Stichting Natuurmomenten helpt je een handje op weg met uitgestippelde wandelroutes afgestemd op jouw wensen. 

De Hortus 

Er zijn meerdere plekken in Nederland waar je kunt genieten van een hortus. De meer bekendere vind je in Leiden en Amsterdam. Bewonder plantsoorten die hier niet inheems voorkomen en maak een selfie met een paar van de oudste bomen van Nederland. Say treeeeees!