Een sfeervolle kersttafel vol planten

Zo kun jij een potje breken
Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor de ultieme kerstsfeer aan tafel decoreer je ‘m natuurlijk met groen. Denk je nu gelijk aan groene takjes? Think again! Dit jaar denken we groots met groen. Geen kleine takjes die vervolgens de prullenbak in gaan, maar volwaardige planten op tafel is het devies. 

planten naamtag | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Creëer een ontspannen sfeer

Ontdek wat jij kan doen met groen. Zet je de planten op tafel als groene centerpiece? Of voorzie je alle planten van een naamtag, zodat je jouw gasten na afloop een plantje cadeau kunt doen als aandenken? Wat je ook doet: door veel groen te gebruiken creëer je een warme, ontspannen sfeer aan tafel. Wie weet plant je wel een zaadje voor een diepgaand gesprek! Jij kunt in ieder geval een potje breken...

Deze planten doen het altijd goed

Welke planten je gebruikt is natuurlijk geheel aan jou. Wij gebruikten de prachtig bloeiende kerstroos, de luchtzuiverende varen en heerlijk geurend eucalyptus. Tip: varieer met verschillende vormen bladeren en verschillende tinten groen. Zo creëer je een divers geheel en maak je er een prachtig botanisch feestje van!

Meer kerstinspiratie

Geïnspireerd geraakt? Deel jouw groene kersttafel met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Bekijk voor meer inspiratie eens deze prachtige alternatieven op de klassieke kerstboom, of dit overweldigende plantenboeket. Steek je liever je handen uit de mouwen? Maak dan eens dit botanische inpaktextiel, een homespray met de geur van kerst of een sfeervol kerstplateau met kaarsen en stekjes.