Een koele feestmaand om het warm van te krijgen

Binnen en buiten, comfortabel en prachtig
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dat gevoel van dik ingepakt in je nieuwe winterjas, ademwolkjes maken. Wanten aan, blos op de wangen, een zelfgemaakte soep die op je staat te wachten thuis. We genieten volop van de kou en helderheid die deze maand brengt. Het zonlicht schittert door de ramen en maakt mooie schaduwen en ondertussen warmen de stralen de boel op. Kleed december comfortabel en prachtig aan. Half binnen, half buiten genieten we van een heerlijk samenzijn. Het is fris, maar er is zóveel waar we het warm van krijgen. 

Kerst Mooiwatplantendoen.nl

Binnen en buiten

We zijn niet gemaakt om altijd maar binnen te zitten. We leven op van een frisse neus en verse zuurstof. Het geeft kleur in je gezicht en laat je ogen stralen. Gooi de ramen of openslaande deuren open en laat binnen en buiten in elkaar overlopen. Met wollige schapenvachten, Perzische kleden, warme plaids en dikke kabeltruien houd je het best wel lang uit. En ach, een goed gesprek met je favoriete personen en een wijntje of twee helpt ook. 

Met leven om je heen voel je je beter

Zet buitenplanten in manden als deurstopper neer. Trek, met een beetje beleid, de spar met kluit en al uit de grond en geef hem binnen een ereplaats. Bij het tuincentrum koop je mooie mos. Hallo tafelloper! Dan nog even naar de bloemist voor een prachtig boeket en wat losse takken, bladeren en bloemen voor je mooie "lelijke" kerststukje, luchtige kunstwerken, kerstbosjes en tafeldecoratie. 

Kleuren uit de natuur

Tafellopers van blauw steken mooi af tegen najaarse en aardse kleuren. Het is een kleur die rijk en vol aanvoelt. Blauw weet het gevoel van de winter in kleur te vangen. Steek manlief in een mooie blazer die matcht met jouw elegante jurk in diepblauwe en -groene tinten. Aanschouw het eens van een afstandje. Voelt het niet rustig en uitgebalanceerd? Als spreekwoordelijke kers op de taart wat roze-rood van azalea en rode besjes hier en daar voor een verrassend effect.