DIY: versier je kerstboom met planten

Dag ballen, hallo planten!

Het ritueel van de kerstboom optuigen is ieder jaar weer even spannend. De herinneringen aan antieke kerstornamenten, bijzondere nieuwe aanwinsten en een slinger vol licht tijdens donkere dagen geven deze traditie een magisch gevoel. Wat het tijdens deze romantische kerstviering helemaal af maakt? Kerstornamenten rechtstreeks uit de natuur. Fluweelzachte paarse blaadjes, dieprode geurende bloemen en botanische texturen. Piek erop, lichtjes aan en genieten maar.

Versier je kerstboom met planten en bloemen Mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Knip de plant op maat zodat deze past in de reageerbuis, maar nog steeds lang genoeg is om te bewateren. Knoop het touw stevig om de rand van buis en zorg dat er twee losse slierten touw van ongeveer vijf centimeter over blijven. Vul de buis met water en plaats de plant in haar nieuwe vaas. De buisjes kun je in de boom hangen door ze aan een tak te knopen. 

Een bloemenzee in de kerstboom

Ga je voor één soort plant, één kleur, een bonte bedoeling of een oogstrelend gradiënt? Je kunt je voorstellen dat hoe meer bloemen en planten je in de boom knoopt, hoe chiquer en extravaganter de boom wordt. Een bloemenzee licht gedrapeerd in je kerstboom die zachtjes geurt naar allerlei fijne memoires. Genieten met ogen open én dicht.