DIY: groene eierkrans

Pure verwenner-ei met Pasen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Geluk zit ‘m, ook met Pasen, in de kleine dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk paasontbijt, inclusief een perfect gekookt eitje? En voor een extra glimlach bij je tafelgenoten leg je het ei in een zelfgemaakte, groene eierkrans! Lees verder, bekijk het stappenplan en ga aan de slag.

groene eierkrans | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Pure verwenner-ei

Je paastafel decoreren met groen en groene recepten is simpeler dan je misschien denkt. Dat heerlijke bloemenbrood met groentedips en die chewy chocoladekoekjes met lavendel staan in no-time op tafel. En dan is het tijd voor de finishing touch: groene eierkransjes! Ontdek hieronder wat je nodig hebt en hoe je ze in slechts een paar stappen zelf maakt. 

Dit heb je nodig

  • Eierschaaltjes
  • Schaar
  • Binddraad (groen)
  • Mos 
  • Groene takjes naar keuze. Wij gebruikten varen en kurkentrekkersgras (Juncus Spiralis)

Zo maak je een groene eierkrans

  1. Maak met binddraad de ronde mini-frames voor je kransjes. Zorg ervoor dat ze straks goed passen in je eierschaaltjes. 
  2. Verzamel het mos en de groene takjes die je wilt gebruiken voor de eierkransjes. Wikkel een klein beetje mos en de takjes rondom de frames, totdat je tevreden bent over het resultaat. Heeft je eierschaaltje geen kuiltje (voor het ei) in het midden? Zorg er dan voor dat de binnenkant van de krans precies groot genoeg is, zodat het ei goed stevig blijft staan.
  3. Wij kozen ervoor om de krans groen te houden, maar leef je uit met kleur als dat beter bij je past. Decoreer de kransjes bijvoorbeeld nog met bloemen in lentekleuren, zoals gele en paarse viooltjes, of oranje Indische kers.  
  4. Je verwenner-ei is klaar! Tijd om je tafelgenoten te verrassen.

Meer paasinspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om van Pasen een botanisch feestje te maken? Ga dan eens aan de slag met een groen paasmandje, waardoor je van paaseieren zoeken een nog groener feestje maakt! Of steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag met deze eierschaalvaasjes. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook

paastafel groene decoratie | mooiwatplantendoen