DIY: botanische kamerspray met etherische oliën

Instant een heerlijke frisheid in huis

Als het gaat om het geven van cadeaus zeggen mensen wel eens: ‘Het gaat om de gedachte’. Dat is helemaal waar. Daarom zijn wij zo dol op unieke, zelfgemaakte cadeaus. Maar je hebt er alleen lang niet altijd tijd voor. Gelukkig ontdekten we op de blog van Jenni Kayne een simpel maar bijzonder cadeau: zelfgemaakte kamergeuren verrijkt met etherische olie. 

DIY: botanische kamerspray met etherische oliën	- Mooiwatplantendoen.nlCopyright: jennikayne.com

Welke planten moet je daarvoor hebben?

Voor optimale frisheid zijn er diverse geurige kruiden. Munt is bijvoorbeeld geweldig om mee wakker te worden 's morgens in de badkamer. Terwijl rozemarijn een houtig aroma van welbevinden afgeeft dat heel geschikt is voor in de woonkamer. Lavendel daarentegen overtuigt door de rustgevende, kalmerende geur, vooral in de slaapkamer. Kan je niet goed kiezen? Probeer het dan eens met citroenmelisse, die in elk vertrek zorgt voor een frisse citrusgeur.

Dit heb je nodig:

  • gefilterd water
  • 10-40 druppels etherische olie naar keuze
  • één theelepel alcoholhoudende vloeistof (wodka bijvoorbeeld)
  • een mooi glazen flesje
  • een stuk garen en om de look af te maken
  • gedroogde of, nog mooier, verse kruiden


Meer is er niet nodig voor een prachtig, persoonlijk geschenk dat recht uit het hart komt en nog lange tijd een goede stemming zal opwekken. Veel te leuk en veel te simpel om in plaats daarvan zomaar ergens een cadeau te kopen, toch? De complete DIY-instructie en nog meer fraaie foto's zijn te vinden op de  blog van Jenni Kayne. Veel plezier met geven!