DIY: botanische kamerspray met etherische oliën

Voor een instant fris huis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Fris je huis op met een heerlijke natuurlijke kamerspray!  Wij zijn dol op unieke, zelfgemaakte cadeaus. Maar je hebt er alleen lang niet altijd tijd voor. Gelukkig ontdekten we op de blog van Jenni Kayne een simpel maar bijzonder cadeau: zelfgemaakte kamergeuren verrijkt met etherische olie. 

DIY: botanische kamerspray met etherische oliën	- Mooiwatplantendoen.nl

Welke geur kies jij?

Kruidenplanten zijn heel geschikt voor deze DIY. Munt is bijvoorbeeld geweldig om 's morgens mee wakker te worden in de badkamer. Het houtige aroma van rozemarijn is heel geschikt voor de woonkamer. Lavendel daarentegen overtuigt door de rustgevende geur vooral in de slaapkamer. Kan je niet goed kiezen? Probeer het dan eens met citroenmelisse, dat in elk vertrek voor een frisse citrusgeur zorgt.

Dit heb je nodig:

  • gefilterd water
  • 10-40 druppels etherische olie naar keuze
  • één eetlepel alcoholhoudende vloeistof (wodka, bijvoorbeeld)
  • een mooi glazen flesje
  • een stuk garen of touw
  • gedroogde of, nog mooier, verse kruiden

Zo maak je het:

Giet de alcohol in het glazen flesje en doe er de druppels etherische olie bij. Schud goed om de alcohol en wodka te mengen. Voeg water toe en schud het flesje nog een keer. Doe een takje van het door jou gekozen kruid in het flesje en sluit het flesje. Bind een takje kruid met een stuk garen of touw om het flesje heen. Et voilá! Je kamerspray is klaar. Vergeet niet om voor ieder gebruik het flesje te schudden. 

Bron: Jenni Kayne