De verrassende kleuren en vormen van de Poinsettia

Maak je kerst compleet met de Poinsettia
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een decoratieve plant tijdens deze donkere dagen? De Poinsettia (Kerstster) is verkrijgbaar in verrassende kleuren en vormen.

Poinsettia

Opvallende kleurtjes

De rode Poinsettia staat vooral bekend als kerstster, maar ook gaat hij door het leven als winterplant. Hij is er dus ook in andere kleuren. Wat dacht je van opvallende kleuren als wit, crème, lemon, zalmroze en paars? Kies de kleur die past bij jouw interieur.

Verzorging

De Poinsettia komt het beste tot uiting als hij op een lichte plek staat, zonder felle zon. Regelmatig water vindt hij fijn, zolang het maar lauwwarm is. Dan is het voor hem gemakkelijker zijn warmte aan jou over te brengen.


Symboliek

De Poinsettia is een plant vol “beste wensen”. In de 19e eeuw werd deze plant door de Amerikaan Joel Poinsett ontdekt in Mexico. Hij stuurde de plant jaarlijks als geschenk naar zijn familie en vrienden in Amerika. De plant werd al snel Poinsettia genoemd en werd een symbool voor liefde en gelukwensen. Bovendien startte hij hiermee een nieuwe traditie, waarbij uiteindelijk zijn sterfdag, 12 december, in Amerika werd uitgeroepen tot Poinsettia Day. Op die dag geven familie, vrienden, buren en collega’s elkaar traditioneel een Poinsettia cadeau.

Poinsettia cadeau

Ook in Nederland is december een periode waarin we elkaar veel liefde en geluk toewensen. Dus ben je nog op zoek naar een bijzonder cadeau? Maak iemand blij met een Poinsettia!

Poinsettia in jouw huis

Bekijk de foto's hieronder en doe leuke ideeën op voor de Poinsettia bij jou thuis. Zet verschillende kleuren bij elkaar in een schaal, zet ze in zakjes of hang ze op. Heb jij een leuke stylingtip met de Poinsettia? Laat 'm achter bij de reacties.