De botanische borduursels van Sarah K. Benning

Planten van naald en draad

De Amerikaanse creatieveling Sarah K. Benning heeft haar voorliefde voor borduren weten te combineren met een passie voor planten. Het resultaat is een verbluffende collectie botanische borduursels aan de hand van haar eigen illustraties. We maken het maar gelijk officieel: borduren is weer cool.

De botanische borduursels van Sarah K. Benning - Mooiwatplantendoen.nlCopyright: Sarah K. Benning.

Over de kunstenares…

Benning bezocht de School of the Art Institute of Chicago en studeerde daar in 2013 af met een bachelor in Vezel- en Materiaalstudies. Toch was het pas na haar afstuderen dat ze haar voorliefde voor borduurwerk ontdekte. Wat ooit begon als een hobby ter ontspanning, in de tijd dat ze als nanny werkte, mondde al snel uit in een mooie carrière als naaldkunstenares.

Over haar werk…

Benning is volledig autodidact – vandaar wellicht ook haar eigenwijze benadering. Bij elk werkstuk gaat het haar in de eerste plaats namelijk om de illustratie en niet zozeer om het stuk textiel. Traditionele stiksels en technieken maken bij haar plaats voor "gedurfde vormen, speelse patronen en eigentijdse thema's". De nadruk die ze legt op tekenen, de compositie en de kleurkeuze houdt haar werk fris en speels.

Passie voor planten

De inspiratie voor haar zeer gedetailleerde, handgeborduurde werkstukken ontleent Sarah aan haar eigen verzameling planten en haar liefde voor de natuur. Dat komt allemaal duidelijk tot uiting in de groepen potplanten die zij afbeeldt tegen de achtergrond van stijlvolle interieurs. Woestijnplanten als cactussen, sansevieria's en yucca's dienen als motief voor kleden met patronen die een duidelijk Midden- en Zuid-Amerikaanse sfeer oproepen.

Volg het prachtige borduurwerk van Sarah op Facebook en Instagram