Cactus als levend schilderij aan de muur

Nieuwe verhoudingen, verrassende effecten

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn dol op cactussen. Prachtig om te zien en zo sterk dat ze vaak generaties lang meegaan, waardoor je er echt een band mee krijgt. Maar die stekels, hè? Niet zo handig als je kleine kinderen of nieuwsgierige huisdieren hebt. Ze op veilige hoogte aan de muur hangen, biedt een oplossing. Al het mooie van cactus, pure botanische beauty en toch net even iets veiliger dan losstaand. 

Cactus Mooiwatplantendoen.nl

Grafisch + focus = hot 

Door cactussen over een rek met strakke geometrische vormen te verdelen, creëer je een focuspunt in de kamer. Het staat verrassend, biedt contrast en heeft een rustige uitstraling, ook dankzij deze stoïcijnse woonplanten. De grijsgroene tinten van cactussen kunnen een sterke achtergrondkleur hebben. En de open constructie schept ruimte om de planten heen zodat die net weer even anders en moderner overkomen.  

Geometrische talenten 

Cactussen passen zo goed bij de huidige geometrische vormen omdat ze daar zelf ook een voorbeeld van zijn. Er is zelfs een hele studie van gemaakt: de Cactus Primer, van  de universiteit van Harvard. Grappig is dat wiskundigen niet kunnen verklaren waarom cactussen met zo'n voorkeur voor geometrie groeien.  Biologen kunnen dat wel: de ribbels en spiralen maken de plant steviger en laten in het wild de wind zo om de plant wervelen dat die er beter door kan koelen. Nature wins!