4 zomerse plantenideeën

Heb jij al cactussen staan of kruidenplantjes in macramé hangers?

We zetten 4 zomerse plantenideeën voor je op een rij, zodat jij met een heerlijke groene vibe de zomer kunt starten.

Tip 1: Maak je eigen plantentafel

Het is zomer! Sommige planten die nu nog binnen staan doen het ook verrassend goed buiten. Verzamel je favo mini-planten, plaats ze op je tafel buiten en kijk eens wat een mooie familie je dan krijgt. Je zomerse tafel krijgt een hele andere uitstraling met deze groene, natuurlijke twist! 

Wij hebben een bonte club van vooral vetplantjes gebruikt. Deze planten stralen binnen al, maar buiten in de halfschaduw of in de zon schitteren ze ook. Lees ook de artikelen over andere planten die het verrassend goed buiten doen, zoals bijvoorbeeld de cyclaam.

4 zomerse plantenideeën

4 zomerse plantenideeën
Tip 2: Plant - op - plant

Helemaal hot op het moment zijn de verticale plantenwanden. Maak je eigen creatie van de verticale plantenwand. Wij hebben de planten hieronder op boomstammetjes geplaatst voor een natuurlijk effect. Een ander leuk idee voor op je balkon of terras is heel simpel: plaats een tafel op een tafel en zet hier je groene beauties op. Klaar is je plantenwand!

4 zomerse plantenideeën

4 zomerse plantenideeën

 

 

Tip 3: Kruidige macramé hangers

Kruidenplantjes fleuren je keuken, je tuin of balkon en je maaltijd lekker op. Geef ze een extra twist door ze in macramé hangers te laten zweven voor een smakelijk resultaat. Deze kun je via de tips van Etsy.com zelf maken of kant-en-kant klaar kopen.

4 zomerse plantenideeën

Tip 4: Combineer vintage met designspullen

Creeër een frisse zomersfeer in je tuin of op je terras met een mix van planten en bloemen. Plant je planten in vintage potjes die nog bij je moeder of tante achter in de kast staan te verstoffen of ga eens naar een kringloopwinkel om te shoppen. De bloemen zijn opgehangen met Serax designvaasjes. Lees verder voor meer bloemige zomertips op onze zusjessite.

Zomerse plantenideeën - mooiwatplantendoen.nl