Vijf echte mannenplanten

Mooi, nuttig en made voor je mancave
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zonder welke planten kun je als man tegenwoordig echt niet meer? In de plantenwijzer staan de uitgebreide beschrijvingen, maar we zetten ze hier vast voor je op een rij. Zo heb je de Myrtillocactus voor een wilde nacht en helpt de Coffea arabica je de dag erna door te komen. Je gebuikt de Sarracenia en Ficus 'Anouk' als je te lang niet hebt schoongemaakt. Kortom: must haves.

Het grote voordeel voor de lezeressen onder ons: ‘wat moet je die man nu toch weer geven?’, behoort tot het verleden. 

Ficus 'Anouk'

Een Vietnamese luchtverfrisser die ingrijpt als je het allemaal te muf hebt laten worden. En met een hoogte van 4 meter kan er aardig wat lucht verfrist worden. Je kunt dus voortaan naar hartenlust de hele dag playstationnen met de gordijnen dicht en een berg afwas achter je.

Vijf echte mannenplanten: Agave Mooiwatplantendoen.nl

Coffea arabica

Deze Ethiopische koffieplant houdt het hele jaar zijn prachtig glimmende donkergroene bladeren en kan wel 12 meter hoog worden. Als moeder van elk shot strakke espresso is hij perfect geschikt voor een lekker sterk plantenbakkie.

Vijf echte mannenplanten: Coffea arabica Mooiwatplantendoen.nl


Agave

Size matters voor deze kleine Mexicaanse jongen. Als hij gaat bloeien, steekt hij namelijk een enorme bloem de lucht in. Het nadeel: die ene keer bloeien kost hem z’n leven. Maar ach, dan ga je gewoon door met een nieuw schatje. Uhm, plantje.

Agave stricta Nana

Myrtillocactus

Als je de perfecte situatie voor deze huisvriend creëert, groeit hij al snel uit tot een flinke jongen… tot wel 5 meter schoon aan de haak. Praat wat tegen 'm, geef 'm een naam en hij is al snel tevreden. Al is 'ie wel wat prikkelbaar, maar dat neem je vast op de koop toe. Manhugs? Neeeee. Liever niet.


Sarracenia 

Deze alles behalve lullige plant verslindt met zijn woest aantrekkelijke zichtbare en geurende druppeltjes nectar alle insecten die in zijn koker landen. Je kunt je vliegenmepper opbergen met deze carnivoor in huis!