Stephanotis: volop groengeluk

De beste plant om mee te proosten!

Iedereen kan wel wat geluk gebruiken. Of het nu is om die te dure bloempot voor een prikkie te vinden of voor echt serieuze zaken. Dus dwingen we het af. En niet zo’n beetje ook, met de wit bebloemde Stephanotis! Deze ‘val je nu alweer met je neus in de boter?’-plant staat symbool voor geluk en zuiverheid. Dus geef de konijnen hun pootjes terug, stop met zoeken naar klavertjesvier en draag weer eens wat anders dan je geluksonderbroek. 

Groene geluksverstuiver 

Is geluk in je vensterbank niet genoeg en wil je het overal mee naartoe nemen? Makkie. Er zijn verschillende parfums waar de sprookjesachtige bloemetjes van de Stephanotis in verwerkt zijn. Er gaat alleen niks boven de pure geur van de parfumbloemetjes aan de plant.

Laat je de van oorsprong uit Madagaskar afkomstige plant lekker zijn gang gaan, dan nemen de groene minilianen langzaamaan heel je huis over. Overal kringelt hij omheen en verspreidt hij een lelie/jasmijn-achtige geur. Het is alsof je huis besprenkeld wordt met geluk.

Daar komt de Stephanotisbruid 

Ook staat deze stoere jongen met lieflijke bloemen voor happily ever after na het jawoord en het verlangen om te reizen. Of dat nu de reis is die je letterlijk of figuurlijk samen gaat maken, maakt dan niet eens uit. Een Stephanotisboog, Stephanotisboeket en Stephanotiscorsage zijn dus eigenlijk behoorlijk onmisbaar op een bruiloft. En ja, als het goed genoeg is voor de bruid, dan is het goed genoeg voor ons. 

Een proost op iedereen

De Stephanotis is ook gewoon heel erg mooi. Marilyn Monroe had haar huis er vol mee staan. De bloemen zijn fragiel en zacht, de bladeren zijn sterk en de stengels zijn taai. Als prachtig, heerlijk geurend en gelukbrengend gecombineerd kunnen worden… zijn we toch al snel van de partij. We gaan dus voor zuiver geluk. Wandel er gerust mee onder een ladder door of kroel flink met een zwarte kat. Niks aan de hand. Hang de prachtige bloemetjes aan je glas en breng een zoet geurende proost uit. Cheers, op het geluk!