Knappe alternatieven op de klassieke kerstboom

Wel pieken, geen naalden

Niet te groot, niet te klein, niet te scheef: het uitzoeken van een kerstboom is niet eenvoudig! De boom vervolgens heelhuids thuis krijgen en optuigen is ook niet de makkelijkste klus… Waar is de kerstversiering gebleven? Waarom zitten die lampjes ieder jaar weer in de knoop? En welke kerstbal komt waar te hangen? Ho, stop! Dit jaar hoef je niet alle (kerst)ballen hoog te houden. Ga voor een knap alternatief op de klassieke kerstboom. Hoe je dat doet, leggen we je piekfijn uit.

alternatieven op kerstboom | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

alternatieve kerstboom

Om de klassieke kerstboom in menig huiskamer te vervangen moet je van goeden huize komen. De Polyscias, Ficus Lyrata, kamerden en Pachira zijn 4 prachtige (kamer)bomen die jouw huiskamer doen oplichten op donkere decemberdagen. En het voordeel is: van deze planten geniet je niet alleen in december, maar het hele jaar door.

welke alternatieve kerstboom is geschikt?

Voor kleinere ruimtes met weinig lichtinval is Polyscias een perfecte match. Deze kamerboom groeit recht omhoog en doet denken aan bosrijk gebied, doordat de stam deels schuilgaat achter de bladeren. Ficus Lyrata is met haar grote bladeren en opvallende witte nerven een stoer alternatief op de kerstboom. Op een lichte plek is ‘ie op z’n best! Daarnaast mag Pachira, ook wel geldboom, niet ontbreken. Deze sierlijke boom heeft prachtige bladkronen en in elkaar verweven stammen. De stam is perfect geschikt om bijvoorbeeld een subtiel lichtsnoer in te verwerken. Kun je toch geen afscheid nemen van de den? Hang je lampjes dan in de kamerden, ook wel Araucaria. Deze plant stamt af van de naaldboom en is een lieflijk alternatief op de traditionele kerstboom.

Meer kerstinspiratie

Ben je helemaal in de kerstsferen en benieuwd naar meer ideeën om van jouw kerstdagen een groen feestje te maken? Laat anderen meegenieten en ontdek hoe je met botanisch inpaktextiel zelfs van je verpakking een cadeau maakt, hoe je zelf een kerstige kandelaar met plek voor je stek creëert of de geur van kerst in huis haalt met een zelfgemaakte homespray met dennengeur. En voor je dagelijkse dosis groene inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook