Heerlijke trend: je tuin als tweede huiskamer

Deze planten kunnen binnen én buiten staan!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Met binnenstebuiten planten wordt de tuin een groeiend, bloeiend verlengstuk van je huis, om een zomer lang van te genieten. 

Mooiwatplantendoen.nl Heerlijke trend: je tuin als tweede huiskamer

Buitenkeukens, complete zithoeken, veranda's om het buitenseizoen mee te verlengen, ze zijn allemaal mateloos populair. En ze dragen bij aan het gevoel dat binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Binnenstebuiten planten als Campanula en ballonklokje helpen daar bij, omdat ze zowel in de woonkamer als in je tuin en op je terras kunnen worden toegepast. 

Eenheid in kleur en sfeer 

Er zijn verschillende trucs om van je woonkamer en tuin of balkon één geheel te maken. Openslaande deuren helpen, net als een schuifpui of panoramaramen. Mooi is om het terras op gelijke hoogte te trekken met de vloer en die twee in kleur en sfeer op elkaar aan te laten sluiten. Geef de schutting die grenst aan de binnenmuur dezelfde kleur. Dit brengt ook eenheid in je zichtlijnen. Het effect wordt versterkt met een zonneluifel, pergola of veranda. 

Mooie zichtlijnen 

Als dit je nu allemaal te ingrijpend of begrotelijk lijkt, dan helpen binnenstebuiten planten je een handje. Zet bijvoorbeeld wat kleinere exemplaren van ballonklokje en Campanula voor het raam, en laat dat binnentuintje oplopen met wat grotere exemplaren van Calla en Celosia. Plaats dan aan de andere kant van het raam een paar potten met lelie, zo lijkt het net een binnenstebuiten border. Nog wat natuurlijke accessoires erbij en je hebt een zomer lang heerlijke harmonie in je huis en tuin.