5 dingen die je moet weten over zomerbollen-op-pot

Zonnig uitzicht met deze zomerse helden

Wist je het al? De zomerbollen-op-pot Calla, Lelie en Ornithogalum (vogelmelk) zijn Tuinplanten van de Maand juli. Best een eer. We geven je daarom vijf handige weetjes over ze, en daarmee evenveel redenen om deze mooierds in je tuin uit te nodigen.

1. Kijk nou toch

Calla, Lelie en Ornithogalum (vogelmelk) hebben een uitstraling om te zoenen. Hun vormen, geuren en kleuren zorgen samen voor de zomerhit van 2017. Zet ze in een vrolijke pot en laat je verleiden tot een zomers dansje.

2. Easy Peasy

Bloeiende zomerbollen-op-pot bloeien week na week, zowel in de schaduw als in de zon. Geef ze regelmatig water en laat de grond niet uitdrogen. Hier moet je wel even op letten, zeker als de zomerbollen in potten staan. Om de week wat extra voeding en je hebt een paar blije gasten op je terras.

3.  In goed gezelschap

Niet alleen Calla, Lelie en Ornithogalum hebben de titel zomerbloeiende bol-op-pot. Ze zijn in goed gezelschap van een clubje andere bolplanten, zoals de Dahlia, Begonia, Bloemriet en Agapanthus. Ook mooi!

4. Voor ongeduldige types

Zomerbollen-op-pot zijn door de kweker tot volwassen plant opgevoed. Je hoeft dus geen geduld te faken tot de zomerbollen eindelijk hun eerste bloemen showen, want de eerste knoppen zitten er al aan. Kopen, planten, genieten.

5. Vooral lekker met een ijsje

Heb je ze in de grond gezet? Dat is best een prestatie met deze temperaturen. Tijd dus voor een zomers bolletje zelfgemaakt ijs. Bol in de grond, zomer in je hand, zomer in je bol. Fijne juli!