Heerlijk schuilen achter groene, bloeiende sluiers

Cocoonen 2.0 als begin van het binnenseizoen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het 'normale' leven begint weer, compleet met alle hectiek die daarbij hoort. Breng rust in je hoofd en in je hart met groene, bloeiende hangplanten waarmee je een nieuwe wereld om je heen creëert. 

Hangplanten Mooiwatplantendoen.nl

Moment van bezinning 

Na een zinderende zomer is september voor veel mensen de maand waarin de blik weer wat meer naar binnen draait. Je ziet de natuur langzaam verkleuren, het besef van eindigheid groeit, maar er is nog geen sprake van de echte vallende blaadjes blues. Zo wordt het vanzelf een maand van contrasten. Aan de ene kant maakt de dagelijkse drukte een doorstart na de zomer, aan de andere kant is het ook een moment om je terug te trekken, letterlijk weer naar binnen te gaan en te reflecteren op het laatste deel van het jaar.


Sereniteit in stijl 

Daarbij spelen verschillende elementen een rol. Denk aan het loslaten van de zomer, maar ook aan  langere avonden met meer ruimte voor lezen, tekenen, verbeelding  en andere manieren om jezelf uit te drukken. Daarnaast heeft de natuurlijke balans tussen donker en licht invloed op je stemming, als op 21 september dag en nacht even lang duren. Groene, bloeiende hangplanten als Columnea en Cissus zijn perfecte elementen om het gevoel van de grote seizoenswissel te versterken. Ze laten het licht door, maar temperen de prikkels van buiten af. Ze zorgen voor mooie schaduwen in het laatste zonlicht en eerste lamplicht. En ze stemmen mild en rustig, door hun verstilde, vallende vormen. 

In stijl naar de donkere dagen 

Die sfeer wordt versterkt door planten als RhipsalisCeropegia, Scindapsus en Tradescantia met lichte pot en al in pastelkleurige, geknoopte doeken op te hangen. Zo verleng je hun lange lijnen en zorgen de verschillende tinten groen en grijs van het blad voor sprookjesachtige sluiers. Precies wat je nodig hebt om op een vriendelijke, kalme manier richting donkere dagen te gaan.