Ficus: groene remedie tegen de januari-blues

Ficus: groene remedie tegen de januari-blues

Januari staat niet bekend als de vrolijkste maand van het jaar, om vele redenen. Terwijl daar best iets aan te doen is, met een fijne ficus!  

De dure feestdagen hebben er ingehakt en het duurt nog even voor je weer salaris krijgt. Het weer is grijs, grauw en schraal. Alle goede voornemens zijn reeds gesneuveld. Het duurt nog een eeuwigheid voor het voorjaar is. Er ligt nog een heel jaar voor je, waarin je alles weer moet waarmaken. En januari is ook de maand van Blue Monday, wat de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Een mens zou om minder het dekbed over zijn hoofd trekken en januari uitsudderen. 

Ficus benjamina

Ficus kan versiering hebben! 

Er is iets voor te zeggen om toch op te staan en het in huis net even iets leuker te maken. Zie bijvoorbeeld maar eens somber te blijven kijken bij een fijne groene of bonte ficus. Aanwinst van jewelste, barst van de levenslust, geeft meteen je interieur een groene boost. En dát is weer een opsteker voor je humeur. Het zijn bovendien stevige persoonlijkheden die tegen een stootje kunnen, dus hang er gerust wat kunstbloemen, lampionnen of feestlichtjes in. Staat vrolijk en doet alvast een beetje lenteachtig aan.

Dubbel groen zien 

Tegenwoordig kun je voor een prikkie foto's op posters laten afdrukken. Fotografeer je ficus op zijn voordeligst, geef hem een stralende achtergrond en hang hem precies op dezelfde hoogte als de pot staat voor een leuke visuele grap. Zo heeft de blues geen schijn van kans meer