In 2017 wordt alles leuker én groener

Nieuw jaar, nieuwe trends, nieuwe ficus!

Natuurlijk, je kunt doorsomberen in de stijl van 2016. Maar je kunt het begin van het kersverse jaar ook zien als een nieuwe ronde met nieuwe kansen, ook in huis. Kerstboom en geklaag eruit, ficus en fun erin!

De spelregel van 2017 is dat er geen spelregels zijn. Wat je doet, hoeft niet in een hokje te passen, wat je maakt hoeft geen perfect plaatje op te leveren. Als jij het leuk vindt, ís het leuk. Die rebelse stemming biedt ruimte om eens opgewekt uit te pakken met kleur, malle vondsten en creativiteit. Kies een Ficus benjamina met een vrolijk gedraaide stam en zet hem in een pot met een knalkleur. Of bouw er een compleet minibos op schaal ín een schaal mee, inclusief speelgoed en andere gekte. Ga gerust los: trendwatchers voorspellen een jaar waarin niets goed of fout is en alles mag, als je er maar een goed gevoel van krijgt.  

Nieuw jaar, nieuwe trends, nieuwe ficus! Mooiwatplantendoen.nl

Trend 1: er mag gelachen worden! 

Ficus benjamina helpt je daar een handje bij. Vrolijke binnenboom, massa's mooie blaadjes en makkelijk in de omgang. Deze fraaie woonplant is een hele persoonlijkheid in huis en zorgt met een beetje aparte pot meteen voor een metamorfose van je kamer. Hoe luchthartig je het wilt maken is aan jou, maar het draait hoe dan ook om kleur bekennen, al dan niet in uitgelaten printjes, felle tinten en elke vorm van handvaardigheid, van weven tot kleien. 

Trend 2: duurzaam = de norm 

Hoe groen wordt 2017? Heel groen: de Wereldtoontoonstelling staat tussen juni en september helemaal in het teken van duurzame energie. Meer dan honderd landen gaan naar Kazachstan om daar te laten zien hoe het groener, leuker en beter kan voor de planeet en ons allemaal. Ook woonplanten in huis halen, draagt daartoe bij. In de NASA Clean Air Study* bleek dat planten met veel bladeren, zoals ficus, helpen bij de zuivering van lucht in huis.

Trend 3: levend groen moet je doen 

In 2017 geldt: groen is het nieuwe goud. Steeds meer winkels halen grote woonplanten als ficus binnen, de bloemist wordt een florista en bij woonstyling is groen nu een van de belangrijkste elementen geworden om sfeer mee neer te zetten. De lucht wordt er niet alleen schoner van, maar uit onderzoek** blijkt ook dat je je met planten om je heen beter kunt concentreren en lekkerder voelt. Een betere reden om snel een fijne ficus in huis te halen is er niet!  

* Onderzoek uitgevoerd door National Aeronautics and Space Administration (NASA) en de Associated Landscape Contractors of America (ALCA). 
** Journal of Environmental Pyschology
A Review of the Health Benefits of Greenness