Een Primula op je bord

Recept voor Primula-pannekoeken

Niet veel mensen weten het, maar de bloemetjes van de Primula hebben een anijsachtige smaak. Vroeger verwerkte men de bloemetjes daarom in het beslag voor pannenkoeken. Benieuwd hoe dat smaakt? Met dit recept maak je een reis in de tijd die begint in de keuken.

Zo maak je Primula-pannenkoeken

Dit heb je nodig:

  • half kopje Primulabloemetjes
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • halve liter melk
  • suiker, 2 eetlepels
  • snufje zout
  • vanillepoeder
  • boter

Was de Primulabloempjes en laat ze drogen op een theedoek. Maak ondertussen een beslag van de bloem, de eieren, melk, suiker, zout en vanillepoeder. Meng de bloemetjes door het beslag en bak pannenkoeken in de boter. Lekker met stroop of suiker!

Let op: check, voordat je als keukenprinses aan de slag gaat, bij de bloemist eerst of de bloemetjes van jouw Primula geschikt zijn om op te eten.

Een Primula op je bord Mooiwatplantendoen.nlKoken met bloemen?

Op onze website over bloemen, Mooiwatbloemendoen.nl geven we je nog meer tips voor eetbare bloemen. Natascha Boudewijn deelt daar haar passie voor alles wat groeit, bloeit en eetbaar is. Lees het artikel op Mooiwatbloemendoen.nl.