DIY: herfstkrans voor aan de deur

Verwelkom je gasten én de herfst
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wanneer de dagen korter worden, het weer grauwer wordt, we onszelf in zachte truien verstoppen en je regelmatig verrast wordt door een regenbui, kan je wel een dagelijkse oppepper gebruiken. In de vorm van een warm en huiselijk welkom. Ga dit weekend nog aan de slag met deze prachtige herfstkrans om jouw voordeur mee aan te kleden en verwelkom jezelf, gasten en het seizoen in stijl! 

DIY: herfstkrans voor aan de muur | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig

  • Een ringvorm, wij gebruikten een metalen ring met een diameter van 60 cm
  • Dun ijzerdraad, liefst in een donkergroene kleur
  • Fluweel lint in roestbruine kleur
  • Eucalyptus Parvifolia
  • Eucalyptus Robusta
  • Cotinus Royal Purple

Zo maak je het

Stap 1

Knip van de twee soorten eucalyptus de mooiste stukjes af, circa 20 à 25 centimeter. Begin met een mooi vol takje eucalyptus Parvifola wat je vastmaakt met een stukje dun ijzerdraad aan de ring. Vervolgens een takje Eucalyptus Robusta daar weer deels overlappend tegenaan leggen en vastmaken aan de ring. Zo blijf je herhalen en rondom opbouwen totdat de krans goed vol is. De ringvorm mag niet meer zichtbaar zijn. 

Stap 2

Gebruik het donkerrode blad van Cotinus als finishing touch en plaats het daar waar jij dat mooi vindt. 

Stap 3

Als laatste stap knoop je de krans aan het fluwelen lint. Aan de binnenzijde van de deur zet je het lint vast met een haakje of tape. 

meer (herfst)inspiratie

Als dat geen prettig thuiskomen is! Laat je ons jouw herfstkrans zien via Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen? En kun je nog wel wat meer herfst-inspiratie gebruiken? Ga dan eens aan de slag met deze 5 herfst-met-planten-DIY's, ontdek typische herfstplanten, of laat je inspireren door deze groene styleguide met plantentips voor meer groen in iedere ruimte van je huis.