December rocks met Azalea

Niks geen Stille Nacht, shake it up!

Heb je niet zoveel met traditionele decembersfeer, leef je dan uit met Azalea. Ook rood met groen en óók stervormen, maar verder volledig hip en anders. En voor de verandering helemaal niet  mindful en sober, maar gewoon lekker meer = meer. Combineer de prachtige bloemen met printjes, polkadots, strepen en ruitjes voor een december vol dessins, om swingend mee het nieuwe jaar in te gaan. 

Azalea als energiebommetje

Is de veelheid aan prints je te wat al te bont, dan kun je deze stijl rustiger maken door wat meer te werken met geometrische prints of vormen. Wat eveneens een dempend effect heeft, is de planten op stapels te presenteren en dan de lagen af te wisselen met een effen blok of pot. Ook als je de kleuren van je verschillende dessins meer op elkaar afstemt, wordt het visueel al wat minder heftig. Probeer wel de prints erin te houden. Niet alleen zorgen ze voor zichtlijnen vol energie en dynamiek, ze passen ook bij deze tijd, waarin het vaak heel druk is, met veel sociale contacten en updates. 

Kleuren van fel tot pastel

Zonder dessins wordt het al snel een beetje saai, zeker als je gewend bent aan niets willen missen, veel doen en van alles lang ziens komen. Azalea pas niet alleen goed in deze stijl omdat de woonplant een rijke, uitgelaten uitstraling heeft met veel bloemen en blaadjes, maar ook omdat ze verkrijgbaar is in kleuren van pastel tot fel. Dat heb je nodig om er een spannend, samenhangend geheel van te maken: bloemtinten in diverse maten van koelheid en warmte, hoogteverschillen én hier een daar een prettig printje om de boel extra op te schudden. Merry Azalea, everyone!