DIY-tip: Geef pootjes aan je Azalea

Knalkleuren, pastels, printjes, het mag allemaal!

Azalea, dat is toch zo'n Oosters wonder met een Zen-uitstraling? Inderdaad, daar ken je 'm van. Maar dat wil niet zeggen dat Azalea niet ook de Katy Perry onder de woonplanten kan zijn. Kwestie van styling, kijk maar naar deze uitgelaten mix van bollen en kleuren, die perfect past bij de woontrend waarin energieke prints centraal staan. Azalea – Woonplant van de maand december, dus volop keus – past daar ook in. Met dank aan een volle opbouw en zo ontzettend veel bloemen dat ze elkaar haast verdringen. Kies voor je knipoog naar Alessi voor afwijkende kleuren en versterk het effect met een gepatroneerde ondergrond of achtergrond.  

Dit heb je nodig:

  • Een mooie, grote Azalea

  • Een halve tempex (= piepschuim) schaal, met een doorsnede van 40 cm

  • 3 kleinere bollen met een doorsnede van 8 cm

  • Verf in diverse kleuren (muurverf voor buiten dekt fijn!)

  • Kunststoflijm

  • Kwasten, schaar, stokjes

Zo maak je het

Stap 1:

Schilder de grote schaal aan de binnen- en de buitenkant. Laat de plekken waar de kleinere bollen op worden geplakt vrij voor meer houvast bij het lijmen.

Schilder de bollen in een afwijkende kleur. Dat gaat het makkelijkst als je ze even op stokjes zet, om rondom overal bij te kunnen. Goed laten drogen. 

Stap 2:

Snij een stukje van de bovenkant van de kleine bollen, zodat je een groter oppervlak voor de lijm hebt. Voor extra versteviging kun je een stokje door de kleine bollen prikken. Zorg er wel voor dat dit niet door de binnenwand van de schaal gaat, om eventuele lekkage te voorkomen. Lijm de drie kleine bollen als pootjes onder de schaal. 

Stap 3:

Zet je Azalea los in de schaal. De plant bloeit zo rijk dat de binnenkant van de schaal amper te zien is en zo kun je hem makkelijk even pakken voor een dompelbad.