Hoe ultieme klassieker Azalea een hippe tante werd

Vrolijke bloemen als remedie tegen de donkere dagen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Bij Azalea denk je misschien aan schilderijen van Monet. Aan Zen-styling met een vleugje bonsai. En misschien wel aan je oma die over haar exemplaren waakte zoals je dat met kostbare lievelingen doet. Feit is dat de huidige lichting Azalea's niet meer te vergelijken is met die van je oma. En dat het ze ook niet erg lukt om ingetogen te zijn. Ze knallen hun pot uit, zijn sterker en makkelijker in de omgang én ze zijn tegenwoordig ronduit hot. 

Azalea is opeens overal 

Met dank aan controversiële hiphopster Iggy Azalea, die de naamsbekendheid van deze woonplant aanzienlijk vergrootte. De comeback van Azalea is echter ook te danken aan festival fashion, waar vele modieuze muziekliefhebbers rondlopen in tops, kimono's en hoeden met de bloemen erop. In de hipstercategorie 'weird & wonderful' gaat er niets boven je Azalea met bonsaitechnieken snoeien tot bloeiende binnenboom voor de binnentuintrend. Het helpt eveneens dat elk zichzelf respecterend cosmeticalabel, zoals Smashbox, MAC en Burberry recent Azalea roze (een nuance die niet geschikt is voor muurbloempjes) in de collectie opnam.

Hot pink waar je vrolijk van wordt 

Daarnaast is Azalea de ultieme oppepper tijdens de donkere dagen van het jaar. Uitgerekend dan op haar mooist, met zoveel bloemen dat het al wel zomer lijkt. En verkrijgbaar in kleuren die je niet zo vaak ziet bij woonplanten, zoals kauwgomroze, lila en het soort hot pink waar je onwillekeurig om moet lachen. Precies wat je nodig hebt om eventuele decemberdipjes mee te bestrijden. Zoveel energie en zoveel vrolijkheid slepen je moeiteloos in de richting van de eerste narcissen.