De kleuren van de nazomer

Verleng het zomergevoel met planten in warme kleuren
Geschatte leestijd: 2 minuten

Nazomer: de periode waarin de zomer op z’n einde loopt en de herfst op z’n retour is. Buiten is het ondertussen nog best warm, waardoor we lang kunnen genieten van tuin, terras of balkon - ‘s avonds zo nodig met brandende vuurkorf of onder een dekentje. Met deze 3 plant-combinaties in warme tinten benadruk je dat fijne nazomer gevoel.

1) TON SUR TON

Voeg wat Franse stijl toe aan je tuin door ton sur ton op je tuinplanten toe te passen. Dat doe je door verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar te combineren. Wanneer je planten met verschillende hoogtes, breedtes, bladeren en bloemen bij elkaar zet is dat zeker niet saai. Wij stelden een mooie mix samen van zonnehoed, prachtkaars (ja, zo heet-ie echt), struikheide, bolchrysant en sierkool.

De kleuren van de nazomer | Mooiwatplantendoen.nl

2) IN VUUR EN VLAM

Op zoek naar een statement piece voor in de tuin? Dan is dit vuurrode plantenpalet van salie, kardinaalshoed, bergthee en tuinbloeier Lobelia iets voor jou. Maak het af met een vuurtje, en jij zit er ‘s avonds warmpjes bij.


3) BESJES ZOEKEN

Leuk voor jou, leuk voor de vogels: geef planten met bessen een plekje in je tuin. Wij kozen voor deze kleurrijke combinatie  van vuurdoorn, paarsrode schoonvrucht, sierappel en parelbes. Laatstgenoemde heeft - naast schitterende knikkers van bessen - ook nog eens mooi wintergroen blad. Win-win!

Prolongez l'été depuis votre porte d'entrée _Maplantemonbonheur.fr

meer nazomer-inspiratie

Hoe ziet jouw nazomer-tuin, terras of balkon er uit? Deel jouw foto via Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen en wie weet zie je ‘m terug in onze stories! En kun je nog wel wat meer nazomerse inspiratie gebruiken? Ontdek dan hoe je de zomer verlengt vanaf je voordeur, laat je inspireren door de mooiste plant-combinaties in herfstkleuren en ontdek tips om zo lang mogelijk van je buitenruimte te genieten