De eetbare tuin

Pluk je maaltijden bij elkaar

Eten uit eigen tuin is lekker, leuk en gezond en je hebt er geen voetbalveldachtige moestuin voor nodig. Ook in een bescheiden tuin of op een kabouterbalkon kun jij eigen tuinkruiden, eetbare bloemen en zelfs groenten verbouwen. Of ga naar een voedselbos! We nemen je hoe dan ook mee naar buiten.

De eetbare tuin Mooiwatplantendoen.nl

Groenten, bloemen en kruiden

Met groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden breng je ieder recept naar grote hoogten. En je verbouwt ze zelf! Oké, voor courgettes heb je flink wat ruimte nodig, maar tomaten, paprika en veel fruitsoorten gedijen ook goed op je balkon. Een kruidentuintje is zo aangelegd in een pot en dan hebben we het nog niet gehad over eetbare bloemetjes. Lees het hele artikel over snoepen uit je eigen tuin.

Companion planting met kruiden

Tuinkruiden helpen jouw gezondheid niet alleen, ook hun buurplanten kunnen ze ondersteunen. Door companion planting toe te passen haal je het beste uit je tuinkruiden en planten. Deze kruiden, groenten en eetbare bloemen verwerk je vervolgens in tongstrelende lekkernijen waarvan wij negen zalige recepten hebben verzameld. 

Moestuin en winactie

Je eigen eten verbouwen is niet alleen goed voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid. Een moestuin is namelijk een stress-free zone waar je helemaal tot rust komt. Op 10 mei is het Moederdag, een prachtige aanleiding voor wat botanical bonding. Neem samen jouw of haar balkon onder handen. Plantjes, leuk stoeltje en een koord vol lichtjes… krijg je er al zin in? Doe dan mee met de Balkonboek-winactie en maak kans op een van de vijf exemplaren die wij mogen weggegeven.