De eetbare tuin

Pluk je maaltijden bij elkaar

Eten uit eigen tuin is lekker, leuk en gezond. Je hebt er bovendien geen voetbalveldachtige moestuin voor nodig! Ook in een bescheiden tuin of op een kabouterbalkon kun jij eigen tuinkruiden, eetbare bloemen en zelfs groenten verbouwen. Je kunt natuurlijk ook naar een voedselbos gaan. We nemen je hoe dan ook mee naar buiten.

De eetbare tuin Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Groenten, bloemen en kruiden

Met groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden breng je ieder recept naar grote hoogten. En je verbouwt ze zelf! Oké, voor courgettes heb je flink wat ruimte nodig, maar tomaten, paprika en veel fruitsoorten gedijen ook goed op je balkon. Een kruidentuintje is zo aangelegd in een pot en dan hebben we het nog niet gehad over eetbare bloemetjes. Lees er meer over in het artikel snoepen uit je eigen tuin.

Goed voor je mentale en fysieke gezondheid

Niet alleen tuinkruiden kunnen jouw gezondheid bevorderen, ook hun buurplanten kunnen een steentje bijdragen! Door companion planting toe te passen haal je het beste uit je tuinkruiden en planten. En wist je dat je eigen eten verbouwen niet alleen goed is voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid? Een moestuin is namelijk een stress-free zone waar je helemaal tot rust komt. 

Heerlijke recepten met planten en bloemen

Na al dat tuinieren is het tijd voor heerlijke hapjes en drankjes, met behulp van al het lekkers uit eigen tuin. Met deze recepten maak je er gegarandeerd een feestje van! En wat dacht je van een heerlijke focaccia met rozemarijn en tijm? Perfect als snack of voorgerecht. En voor bij de koffie maak je onweerstaanbare vegan koekjes van eigen deeg. Met plantenprint natuurlijk! 

Je oogst wat je zaait

Oogst binnen? Wij zijn benieuwd naar de opbrengst van jouw eetbare tuin en de heerlijke creaties die daaruit voortkomen. Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen!