De eetbare tuin

Pluk je maaltijden bij elkaar

Eten uit eigen tuin is lekker, leuk en gezond. Je hebt er bovendien geen voetbalveldachtige moestuin voor nodig! Ook in een bescheiden tuin of op een kabouterbalkon kun jij eigen tuinkruiden, eetbare bloemen en zelfs groenten verbouwen. Je kunt natuurlijk ook naar een voedselbos gaan. We nemen je hoe dan ook mee naar buiten.

De eetbare tuin Mooiwatplantendoen.nl

Groenten, bloemen en kruiden

Met groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden breng je ieder recept naar grote hoogten. En je verbouwt ze zelf! Oké, voor courgettes heb je flink wat ruimte nodig, maar tomaten, paprika en veel fruitsoorten gedijen ook goed op je balkon. Een kruidentuintje is zo aangelegd in een pot en dan hebben we het nog niet gehad over eetbare bloemetjes. Lees er meer over in het artikel snoepen uit je eigen tuin.

Goed voor je mentale en fysieke gezondheid

Niet alleen tuinkruiden kunnen jouw gezondheid bevorderen, ook hun buurplanten kunnen een steentje bijdragen! Door companion planting toe te passen haal je het beste uit je tuinkruiden en planten. Deze kruiden, groenten en eetbare bloemen verwerk je vervolgens in tongstrelende lekkernijen waarvan wij negen zalige recepten hebben verzameld. 

En wist je dat je eigen eten verbouwen niet alleen goed is voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid? Een moestuin is namelijk een stress-free zone waar je helemaal tot rust kunt komen. 

Je oogst wat je zaait

Oogst binnen? Dan is het tijd voor heerlijke drankjes en gerechten uit eigen tuin. Met deze recepten maak je er gegarandeerd een feestje van! Wij zijn benieuwd naar jouw eetbare tuin. Deel je 'm met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen?