De Calla als dessert

Bijna te mooi om te eten, deze Callakoekjes

Oogverblindend en tongstrelend, dat zijn deze Callakoekjes. Je maakt de sierlijke kelk van de Calla zelf met dit makkelijke recept.

Een Calla om op te eten – de ingrediënten 

Voor het maken van de koekjes heb je het volgende nodig:
•    1 kopje bloem
•    1,5 theelepel bakpoeder 
•    een snufje zout
•    3 eieren
•    1,5 eetlepel heet water
•    1 kopje suiker 
•    1 theelepel vanille-extract

En voor de vulling heb je nodig:

•    1/2 kopje crème fraîche of slagroom
•    3 eetlepels suiker
•    mandarijnpartjes

Bijna te mooi om te eten, deze Callakoekjes
Bijna te mooi om te eten, deze Callakoekjes

Zo maak je de Callakoekjes

Bekijk voordat je aan de slag gaat de foto’s bij het originele recept op de website van Courier-Tribune.com, want die maken het bakken nóg makkelijker.

  • Laat de oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Leg bakpapier op twee bakplaten. Klop de eieren in een kom met het hete water en mix de suiker en het vanille-extract er doorheen. Goed roeren en bloem, bakpoeder en zout toevoegen. Klop het geheel nog 2 minuten, totdat er een dun beslag ontstaat dat lijkt op pannenkoekenbeslag.
  • Gebruik een eetlepel beslag per koekje en schuif ‘druppels’ beslag op een van de bakplaten. Bak 8 tot 10 minuten totdat het beslag lichtbruin is. Haal de bakplaat uit de oven en maak een Callavorm van het beslag met je vingers– pas op, het is heet! Even laten afkoelen en eventueel herhalen voordat de koekjes te koud worden om ze te kunnen vormen. Herhaal deze stappen voor de tweede bakplaat.
  • Voor de vulling meng je de suiker met de crème fraîche of slagroom. Vlak voor het serveren vul je de koekjes met de vulling (anders worden ze zompig). Leg een mandarijnpartje in het midden van de vulling bij wijze van meeldraad en klaar is je unieke kelk van de Calla. 

Mooi en lekker, eet smakelijk! 

Om nog meer van de Calla koekjes te genieten, kun je de tafel mooi aankleden met een paar gekleurde Calla's. En, zijn ze goed gelukt?