Boeketrecept: een groen liefdesboeket

Geschatte leestijd: 2 minuten

Je kunt jouw geliefde op Valentijnsdag natuurlijk verrassen met een botanische kaars in botanisch textiel, of nog leuker: met een indoor planten-picknick. Maar wil je jouw Valentijn extra in het zonnetje zetten? Dan verras je diegene met dit ultieme, groene liefdesboeket!

groen valentijnsboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Een plantenboeket vol liefde

De kleur van de liefde is… groen! Want planten hebben een positief effect op hoe we ons voelen. Dit plantenboeket bevat planten die perfect aansluiten bij jouw liefdesboodschap. Zo staat de (blauw)varen voor oprechtheid en de orchidee voor schoonheid en kracht. De Ficus is sterk, groeit indrukwekkend lang door en komt in vele soorten. Als dat geen liefde is! 

Kun je ook niet wachten om jouw geliefde te verrassen met groen? Bekijk dan snel alle planten die wij hebben gebruikt voor dit liefdesboeket, maar volg vooral je eigen hart. Jij weet tenslotte het beste waar je jouw geliefde blij mee maakt! 

Dit heb je nodig

Aan de slag met een levend boeket

Dit liefdesboeket heeft een lange levensduur en staat symbool voor jouw (hopelijk) langdurige liefde. Gebruik daarom geen losse takken, maar kleine plantjes met wortels en/of stekjes van planten. Een kleine orchidee en Bromelia kunnen met wortel en al in het boeket. De Asparagus kun je scheuren bij de wortels om een stekje van te maken. Snijd van de blauwvaren een blad met wortel af, en zet ‘m in de potgrond voor een lange levensduur. Van hedera en ficus elastica hebben we wel een los blad toegevoegd. 

Meer (planten)liefde

Heb jij jouw Valentijn verrast met een plantenboeket? We zijn benieuwd! Deel jouw liefdesboeket met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Benieuwd naar nog meer ideeën om jouw geliefde te verrassen? Laat je inspireren door de indoor planten-picknicks voor flirterige liefde, vertrouwde liefde, passionele liefde, onvoorwaardelijke liefde en vriendschappelijke liefde.

groen liefdesboeket