Anti-onkruidtip: plant bodembedekkers!

Nuttig, mooi én makkelijk

Mocht jouw hobby toevallig onkruid wieden zijn, sla dit artikel dan vooral over en pak je schoffel. Liever geen uren bezig met dat terugkerende klusje? Lees dan lekker verder.

Sedum Mooiwatplantendoen.nl

Bestrijd groen met groen

Om onkruid te bestrijden hebben we een prachtig alternatief voor wieden: plant bodembedekkers. Hiermee leg je een mooi levend tapijt tussen je andere planten, waardoor onkruid te weinig zonlicht krijgt om nog boven de grond uit te piepen.

Bodembedekkers?

Bodembedekkers zijn ‘lage’ planten die, zoals het woord al zegt, de bodem bedekken met hun kruipende twijgen. Ze hebben niet veel onderhoud nodig en brengen nóg meer groen in jouw tuin. Bovendien is zo'n tapijt een ideale schuilplaats voor bijvoorbeeld egeltjes en een afweersysteem voor katten. Zij kunnen niet meer eindeloos in de aarde graven.

Voorbeelden van bodembedekkers

Voor de duidelijkheid: zowel vaste planten, heesters, coniferen en eenjarigen kunnen bodembedekker zijn. Kies vooral een plant die je mooi vindt en die bij (de ligging van) je tuin past. Deze planten fungeren bijvoorbeeld graag als bodembedekker:

Laat het ons zien!

Heb jij al een mooi tapijt van bodembedekkers? Deel je foto op Instagram met #mooiwatplantendoen.