Zomer 2016: resetten met Zamioculcas

Krachtige vormen geven energie en rust

Traditionele grenzen vervagen steeds meer. Werken doen we tegenwoordig veel thuis, zondag-rustdag is een zeldzaamheid aan het worden, shoppen doen we steeds vaker online en zoiets als 'big data' is zo overweldigend dat je onwillekeurig op zoek gaat naar houvast. Reconsider Space is een stijltrend die bakens biedt in de vorm van woonplanten die zo nadrukkelijk aanwezig zijn, dat ze onwillekeurig de aandacht trekken en je helpen te focussen in de wirwar van het dagelijkse leven. 

Zamioculcas Zomer 2016 Mooiwatplantendoen.nl

Instant rust met zo'n sterke blikvanger 

Kampioen van deze bakenplanten is Zamioculcas. Om te beginnen is het de makkelijkste plant ooit zodat je er niet nóg een stressfactor bij krijgt. Daarnaast is het een plant die er heel vreemd uitziet, alsof ie rechtstreeks van een schilderij van Matisse is gestapt. Koele gladde stelen met stevige blaadjes zien eruit als veren, maar zijn in werkelijk eerder een wonderlijke, geometrische vetplant. En die opvallende uitstraling, daar draait het hier om.

Duidelijk afgebakende bladvormen 

Dat krachtige effect van Zamioculcas kun je versterken door de woonplant te combineren met andere grafische elementen, zoals de hoeken van een trap, de lijnen van een metalen mand bolvormen als pot. Zelfs in een basis met een verkreukeld hexagon, een drukke tegelprint of een pot met trapeziumvlakken blijven de duidelijk afgebakende bladvormen van Zamioculcas overeind. Zo creëer je een ruimtelijk effect, dat er heel modern uitziet en ook goed bij de huidige tijdgeest past, maar ook de rust en focus biedt die je nodig hebt om af en toe te resetten. Als dat geen reden is om dit groene richtpunt meteen in huis te halen!

Ook leuk: neem eens een kijkje op zamioculcas.nl voor nog meer inspiratie en verzorgingstips.