Zelf geplukt, zelf gemaakt

Recepten voor groene vingers

Verpotten, snoeien, bemesten: tuinieren is leuk! Maar je krijgt er wel trek van. Met zelf geplukte kruiden en bloemen heb je ingrediënten in handen voor de lekkerste drankjes, zoetigheden of zelfs lunch en diner. We geven je negen recepten om van de tuin te proeven.

Taart met fruit en bloemen Mooiwatplantendoen.nl

Roast & toast Mooiwatplantendoen.nlFruitige drankjes

Doe je tuinhandschoenen maar uit en plof lekker neer in de lentezon. Met een drankje natuurlijk! Met onder andere aardbeien, bosbessen en een takje rozemarijn maak je zalige klimfruitcocktails. Met én zonder alcohol, dus geschikt voor een groot publiek. Liever wat pittigers? Probeer dan onze kruidige gembercitroencider met dahlia. Voor de ultieme verfrissing maak je botanische ijssticks waarmee je van een glas water nog een feestje maakt.


Plaattaart met klimfruit uit eigen tuin Mooiwatplantendoen.nlBloemig zoet

Jij verdient wat lekkers, harde werker. Iets zoets, wat er ook nog eens onweerstaanbaar uit ziet… wat dacht je van chocoladebrokken met viooltjes? Wil je het grootser aanpakken, maak dan deze plaattaart met klimfruit (denk aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen). En om je Insta feed helemaal te laten ontploffen werp je je op een pistache-citroencrèmetaart met gesuikerde begonia’s. En ja, die is om op te eten.


Dorade Mooiwatplantendoen.nlKruidig diner

Brood met smeersels op z’n Scandinavisch, met kruiden en viooltjes van je balkon, lekker als voorgerecht of bij de borrel. Als hoofdgerecht serveer je dorade met gegrilde komkommers, bloemen en kruiden of voor de vegetariërs Vietnamese zomerrolletjes met bloemen. Als dessert is er vast nog wel zo’n stukje taart over, toch?


Voordat je begint…

Zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie. Check dus goed of jouw buitenplanten geschikt zijn.