Vier nieuw leven met een geboorteboom

Een cadeau dat met je meegroeit

Je hebt er negen maanden naar uitgekeken. Of zelfs nog langer! Iedere dag leerde je elkaar een beetje beter kennen. De vorm van de voeten, de kleine trapjes, een reactie op geluid. Een belofte in een buik, groeiende naar het verlossende woord: hij/zij is er! Het geluk is allesomvattend, of het nou je eigen kind is, je eerste kleinkind of je nieuwbakken nichtje of neefje; nieuw leven is een wonder van Moeder Natuur. Vier het met een cadeau aan de kleine baby én de natuur. Een geboorteboom die meegroeit en met een beetje traditie kan uitmonden in een bos vol geluk. 

Geboorteboom Mooiwatplantendoen.nl

Als eiken oren hadden..

Een eeuwenoude eik ontstaat niet zomaar. Ooit werd deze parmantige boom geplant op deze plek. Met een filosofie, een reden. De boom mocht mee verhuizen naar een nieuw huis met een grotere tuin, en weer, tot hij te groot werd om nog te verplaatsen. En daar stond hij. Seizoen in, seizoen uit. Vol in de bladeren of gehuld in een wit sneeuwpak. Zijn takkenvorming vertelde verhalen over stevige westenwinden en overenthousiaste schommelpartijen. Zijn stam droeg de initialen van vele geliefden waarvan niemand meer exact wist wie ze waren. Een eeuwenoude eik, ooit geplant voor de zoon of dochter van. Een stekje dat uitgroeide tot een wijze reus, ons belovend te overleven. 

De lente ontspruit

In de lente ontstaan er knoppen aan de bomen, lachen de krokussen je vriendelijk toe en kijken lammetjes en kuikens voorzichtig om het hoekje. De wereld ontwaakt. Wanneer de lente aanbreekt, start er nieuw leven.

Keuzes, keuzes..

Een eik is een beetje de moeder van alle bomen, die geef je natuurlijk niet zomaar. Wat voor geboorteboom geef jij cadeau? Een boom passend bij het seizoen, een boom met symboliek of eentje die zelfs de guurste weerstaferelen kranig doorstaat? Misschien eentje waar je een beetje van gaat watertanden zoals een olijfboom, citroenboompje of een andere fruitboom. Of kies voor de spar of de levensboom, omdat je die in december heel passend kunt versieren met honderden lichtjes.  


Niet geheel onbelangrijk

Voordat je een boom kiest en cadeau doet, is het ook belangrijk na te gaan of jouw boom de Hollandse winter kan doorstaan. Geef bij het cadeau-moment een paar how to’s mee. Zoals het optioneel verkassen naar de winterkas, terugsnoeien en andere verzorgingstips. Je wilt natuurlijk wel dat die kleine op een dag de tuin in rent, de boom omhelst en kirt: mijn!