Oud & Nieuw

Blik terug en kijk vooruit met planten en bloemen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Terugblikken en vooruitkijken, december is er voor gemaakt. Een beetje mijmeren op de bank, fijn muziekje aan, kaarsjes erbij…en planten en bloemen natuurlijk. Met vintage plantenpotjes herdenk je heel symbolisch het afgelopen jaar, een modern gietertje neemt je (en je planten) mee in de toekomst. En wat zeggen de flora en botanica?

Silvester Pflanzenfreude.de

Vintage potjes en vaasjes

Een collage van oude potjes, glaasjes en vaasjes geeft een lekker melancholisch gevoel. Loop eens een rondje door je huis, spiek in de schuur en in de kringloopwinkel en laat je verrassen door wat je vindt. En nee, het hoeft niet bij elkaar te passen. Grappig juist, die verschillende kleuren, materialen, texturen en groottes. Voor een fijn contrast combineer je de potjes met een modern gietertje, glanzend en strak. Dit exemplaar van Kristina Stark mag zeker gezien worden en verdient een mooi plekje op de voorgrond. Maak er een Instagram-waardige collage van in een leeg hoekje dat nog wel wat va-va-voom kan gebruiken.

Plantenpotjes vol symboliek

Tijd om de potjes te vullen. Misschien weten je vrienden wat je lievelingsbloem of -plant is en vullen die potjes zich na elk bezoekje spontaan. Je kunt natuurlijk ook zelf wat bloeiend groen aanschaffen bij je bloemist. Kies eens voor planten en bloemen met een symbolische betekenis die je aanspreekt. Omdat die symboliek zo mooi past bij het afgelopen jaar, of juist bij een goed voornemen. Een voorzetje: een orchidee staat voor zuivere vriendschap, de Strelitzia voor vrijheid en onsterfelijkheid. Met een muntje in de aarde van de Pannekoekplant trek je welvaart aan. En een Paphiopedilum heeft een enigszins erotische uitstraling en geldt als een spannend cadeau tussen minnaars. Het is maar een hint.

Deel jouw collage

Met onze Insta-instaptips maak je in no-time een fantastisch plaatje van je collage. We willen ‘m graag zien, deel je ‘m op Instagram? Gebruik de hashtag #winterwonderplants en laat ons meemijmeren.

Credits:

De jaren '50 (West-Germany) vaasjes komen van de kringloopwinkel en tweedehands (web)winkels. Het gietertje is de Botan watering can grey van Kristina Stark via EmmaB.