Ontdek shinrin-yoku: baden in het bos

Ervaar de helende kracht van de natuur

De natuur nodigt je uit contact te maken met haar helende kracht. Altijd en overal, maar nu ook wat explicieter. Na meditatie, yoga en qigong is de nieuwste wellness-wijsheid te vinden in Shinrin-yoku. Shinrin-yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’.

Plant bathing Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Shinrin-yoku voor gezondheid en geluk

Volgens de Japanners is Shinrin-yoku hét recept voor gezondheid en geluk. Dit omdat baden in het groen je gedachten vertraagt en je zintuigen prikkelt. Maar dat niet alleen: door jezelf onder te dompelen in het groen verlaag je je stressniveau en verhoog je je creativiteit. Jezelf omgeven met groen wordt steeds belangrijker, aangezien onze digitale wereld ons verleid om veel binnen te zitten. Je laadt jezelf als het ware vaker op mét stekker dan zonder. Zonde! 

Het kleine shinrin-yoku boek

Natascha Boudewijn, oprichtster van de eerste Shinrin-yoku Academy, heeft een mooi boek over deze groene ‘practise’ gemaakt: Het kleine Shinrin-yoku boek - Hoe de kracht van de natuur je leven verandert’. Het is een praktisch handboek met zo'n 30 inspirerende oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan in het bos. Het boek heeft een klein formaat, zodat je het makkelijk mee kunt nemen... naar het bos.

haal het bos naar binnen

Een bos is niet altijd om de hoek, dus een mooie eerste stap is om te kijken hoe je jezelf thuis in een lagere versnelling zet en je huis omtovert tot een groene oase. Hier lees je hoe je thuis een groen toevluchtsoord maakt en groene hoekjes creëert om op te laden zonder stekker. Of laat je inspireren door onze groene styleguide, en ontdek hoe je iedere ruimte in huis een stukje groener maakt. En voor je dagelijkse dosis groene inspiratie volg je ons natuurlijk op InstagramFacebook en Pinterest.