Met Amaryllis creëer je nieuw evenwicht

Buiten alles kaal, binnen alles stralend in bloei
Geschatte leestijd: 2 minuten

Bij stijlvolle Amaryllis is alles in evenwicht, van de sierlijke gladde stengel tot de voluptueuze bloem. En dat past prachtig bij de sfeertrend equalise voor december.

Amaryllis in huis Mooiwatplantendoen.nl

Het nieuwe normaal brengt een prettig evenwicht in huis waarin alles gelijk is. Mannelijke en vrouwelijke vormen hebben een gelijke waarde, eveneens grootte en soort. Amaryllis is de perfecte hybride van twee werelden:  een robuuste plant, met een verrassend frêle uitstraling. Zelfs de bloeiwijze past in het plaatje. Alles begint met een harde bol waarin leven ontkiemt. Dat leven vertoont zich als een minimalistische gladde stengel waaruit vervolgens zachte knoppen en weelderige bloemen komen. Zet een aantal van deze prachtige winterbollen bij elkaar en je kamer komt tot bloei op een vriendelijke en rustige manier. 

Zo stijl je Amaryllis

Om de mannelijke en vrouwelijke elementen uit de equalise-trend in evenwicht te houden kies je voor potten waarin ze combineert worden: steen met fluwelen band of warm gekleurd keramiek met metallic boven- of onderkant. Mooi om groepjes mee te maken. Zet al je Amaryllissen bij elkaar als bloeiende binnentuin, zodat je visueel drie verschillende lagen krijgt. De basis zijn de potten, daarboven ontstaat een transparante laag van de stengels die het licht doorlaat. En daarboven ontstaan dan weer een streep kleur door de bloemen. Alles in evenwicht, dat is warm wonen in geëmancipeerd home decor.