Doen: Amaryllis als startschot van de kerst

Decembersfeer, maar dan net even anders
Geschatte leestijd: 1 minute

Je kunt zomaar zin in de feestdagen hebben, zonder meteen helemaal voor kerst te willen gaan. Kies voor een kerst soft launch, met de Amaryllis

Decembersfeer met Amaryllis Mooiwatplantendoen.nl

Als er één bloeiende woonplant is die zich leent voor experimenten met hoogte, dan is het statige Amaryllis wel. Je kent hem als snijbloem, spannende bol en als binnenbloeier. Maar de plant kan ook de lucht in. 

Kleur op onverwachte hoogte 

In plaats van een kaars leg je een dot mos onderin een lantaarn of terrarium. Alle voeding zit al in de Amaryllisbol, dus die kan er op worden gezet of erin worden verpakt zonder dat je er nog omkijken naar hebt. Zo groeit de plant rechtop of scheef uit, zorgt voor kleur waar je het niet zou verwachten en is een alternatieve kerstster voor de donkere dagen. 

Ondersteboven kan ook! 

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan Amaryllis ook ondersteboven hangen. Laat in dat geval de bol heel en knoop er een netje omheen zodat je hem op kunt hangen. Lekker met rust laten tot de stengel tevoorschijn piept. Na een paar weken hangen er prachtige bloemen boven je hoofd, als zwierige tegenhanger van de mistletoe. Merry Amaryllis!