Half juli: snoei de zomerbloeiende roos

Nu snoeien, straks bloeien

De klimmende roos in je tuin, theerozen in een glazen vaas, pioenrozen voor op het terras. Iedereen heeft wel iets met rozen. Met haar prachtige bloemen weet ze je te verleiden en je hart te veroveren. En, zoals bij elke liefdesrelatie, heeft ook de roos zorg en aandacht nodig.

Roos Mooiwatplantendoen.nl

Snoeien is bloeien

Zie jij je rozen graag iedere zomer uitbundig bloeien? Snoei dan nadat je van alle pracht en praal hebt genoten, je roos. Bij een zomerbloeier is half juli dan het perfecte snoeimoment. Maar rozen snoeien is toch heel moeilijk?

Snoeien lijkt een hele ingreep, maar valt in de praktijk erg mee. Door oude scheuten weg te snoeien en uitgebloeide bloemen weg te knippen, heb je de aankomende maanden én de volgende zomer een prachtige rozenstruik.

Gezonde rozen bloeien mooier

Als je roos gezond is kun je er langer van genieten. Bemest ze daarom regelmatig. Heb je de rozen gesnoeid in maart? Geef ze dan meteen een hand speciale rozenvoeding zodat de rozen in de zomer lang voor je blijven bloeien. Staan de rozen in pot of is de grond vrij arm dan geef je begin juli nog eens extra voeding.

Op internet vind je verschillende tutorials die je op weg helpen. Rozen snoeien wordt bovendien makkelijker en leuker met het juiste gereedschap en een mooi paar lange handschoenen. Ben je linkshandig? Dan is een speciale schaar voor linkshandigen heel fijn.