Groene plant? Roze border!

Companion planting geïnspireerd op Crazy Illusions

Dit seizoen staat in het teken van Crazy Illusions. Opvallende vormen en speelse kleurencombinaties staan bij deze stijltrend centraal. En als er één combinatie is die perfect samengaat, dan is het wel groen en roze! Deze twee kleuren hebben zelfs een hele #plantsonpink beweging in gang gezet. 

Een roze border mooiwatplantendoen.nl

Zelf aan de slag met groen en roze? Daarvoor hoef je niet gelijk je muren roze te verven! Creëer een dromerig en speels effect door de kleuren te combineren in één pot. Plaats bijvoorbeeld een grotere groene kamerplant in een ruime pot en maak daaronder een weelderige roze border. Je kunt de pot roze verven om het kleurcontrast extra te accentueren. Op de foto zie je dat we houten latjes roze hebben geverfd, en die vervolgens om een bestaande pot hebben gelijmd. 

HYPOESTES EN FITTONIA
Hypoestes en Fittonia zijn twee elegante planten met opvallende dessins, die perfect geschikt zijn om een roze border te creëren en ‘la vie en rose’ te bekijken. De planten lijken op elkaar, maar zijn te onderscheiden door hun nerven. Die van de Hypoestes zijn groen en die van Fittonia wit of roze. Fittonia heeft bijna symmetrische nerven en wordt ook wel mozaïekplant genoemd. Hypoestes kenmerkt zich door vlekjes die ook wel worden vergeleken met sproetjes en staat daarom ook bekend als ‘freckle face’. 

Companion planting 

Houd bij je plantenkeuze rekening met companion planting: wat gaat goed samen en wat niet? Denk bijvoorbeeld aan lichtbehoefte en water. Wij hebben fittonia en tradescantia fluminensis gecombineerd met een ficus lyrata. Deze planten hebben allemaal indirect licht en een vochtige bodem nodig. Aangezien indirect licht gewenst is, kies je het liefst voor planten met een groot blad (zoals deze ficus, een klimvijg of Philodendron), zodat de borderplanten in de schaduw van de bladeren staan.  
Geef je de voorkeur aan Hypoestes, houd er dan rekening mee dat deze plant veel licht nodig heeft, want net als sproetjes worden de vlekjes van de plant intenser naarmate de plant meer licht krijgt. Kies dan een plant die niet te veel schaduw geeft, zoals Bromelia of Anthurium

Hoe ziet jouw Crazy Illusions combinatie van groen en roze eruit? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.