EXPOSÉ #24: Mathilde Karrèr

Fotograaf, bloemkunstenaar en Exposé-regisseur

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #24 laten we je graag kennismaken met Mathilde Karrèr: een eigenwijze stillevenfotograaf met een zwak voor bloemen - en bovendien de regisseur van Exposé.

Deze keer staat de regisseur van Exposé in de spotlights. We spraken met Mathilde over de drijfveren achter haar werk, haar ondernemende geest en waarom ze zo graag met bloemen werkt.​

Echte doe-het-zelver
Sneakers in een setting à la Hollandse Meesters, op de jaren tachtig geïnspireerde mash-up’s of beautyshoots in zachte pastelkleuren: het werk van Mathilde Karrèr is niet in een hokje te plaatsen. Maar één overeenkomst kan niemand ontgaan: in vrijwel elk beeld zien we bloemen. Van losse knoppen tot hele kunstwerken, allemaal gemaakt door Mathilde zelf. Want als we één ding mogen verklappen uit ons uitgebreide interview met deze inspirerende dame, dan is het wel dat zij prima haar eigen boontjes kan doppen en vele ballen tegelijk in de lucht kan houden. Is je nieuwsgierigheid al geprikkeld?